Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Κολλημένος στο παρελθόν

Το παρελθόν στο παρόν και η ζωή συνεχίζεται κανονικά;

Pen Πότε θα τοποθετήσεις το παρελθόν σου στο κουτάκι που λέγεται αναμνήσεις ή εμπειρίες ζωής και θα ζήσεις στο παρόν; Εντάξει όλοι έχουμε πονέσει μετά από έναν χωρισμό, όλοι είπαμε την φράση κλισέ  «δεν θέλω ξανά κανέναν» και μετά από λίγο διάστημα  ήρθε ο επόμενος έρωτας.  Άνθρωποι έρχονται για λίγο στην ζωή μας, εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους, μας κάνουν μια αγκαλιά, μας δίνουν ένα φιλί και ένα πρωί φεύγουν σαν κυνηγημένοι. Χμ, σαν να συμφωνείς!

Πώς το διαχειρίζεσαι, όμως, αυτό;

Ζεις την καθημερινότητά σου όπως είναι ή της έχεις φορτώσει και το παρελθόν; Γιατί επιτρέπεις να σε καταβάλει τόσο πολύ κάτι που έχει τελειώσει; Γιατί δεν το βλέπεις πιο ρεαλιστικά.Πρέπει να μάθεις να χάνεις, να αποδέχεσαι τις καταστάσεις ως έχουν και να υπομένεις, αλλά όχι να επιμένεις σε ένα τετελεσμένο γεγονός.

Γιατί, αν θα είσαι σε εκείνον τον αρρωστημένο έρωτα που κάποτε εξιδανίκευσες και που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν και τόσο ιδανικός για εσένα, θα είσαι μόνιμα δυσαρεστημένος και ανικανοποίητος. Θα νομίζεις ότι σου φταίει η τωρινή επιλογή σου, αλλά θα σου φταίει το μυαλό σου και όχι η καρδιά σου. Αυτή συνεχίζει να χτυπάει, το άλλο είναι που σκαλώνει σε κάτι και δεν ξεκολλάς από το φάντασμα του παρελθόντος.

Είναι λυπηρό να αφήνεις τον χρόνο να περνά ζώντας με ψευδαισθήσεις. Είναι άδικο για όποιον είναι τώρα δίπλα σου να δέχεται τα νεύρα σου, γιατί εσύ δεν μπορείς να ξεπεράσεις την πρώην σχέση σου.

Και στην τελική μην πας παρακάτω.

Να βρεις την δύναμη να μείνεις μόνος να παλέψεις με τα φαντάσματα του παρελθόντος και όταν έρθεις στην πραγματικότητα ζεις και το καινούριο. Γιατί τότε και μόνο τότε έχεις το δικαίωμα να γίνεις μέρος της ζωής ενός άλλου ανθρώπου.

Όπως βλέπεις, η ζωή συνεχίζεται και μετά τον χωρισμό. Τίποτα δεν τελειώνει με έναν χωρισμό.

Το παρόν ουρλιάζει να του ξεφορτώσεις το παρελθόν, αλλά εσύ τον χαβά σου, όπως λένε και στο χωριό μου.

Ζήσε για εσένα! Το παρελθόν σου δεν χωράει στο παρόν σου όσο και να προσπαθείς να το στριμώξεις μέσα σε αυτό. Γι’ αυτό και στο τέλος της ημέρας δεν είσαι καλά. Έτσι δεν είναι;

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …