Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΙΡΟΥ: «Υπέφερα πολλά χρόνια από τη μοναξιά»

Δέσποινα Μοίρου: «Νομίζω πως έως τώρα πραγματοποιώ όνειρα των άλλων…!»

Pen

Σπάνια συναντά κανείς ανθρώπους τόσο ερωτευμένους με αυτό που κάνουν, που δεν σταματούν να βάζουν στόχους και, όταν τους κατακτούν, βάζουν «πλώρη» για ακόμη μεγαλύτερους. Έτσι όπως κάνει και η Δέσποινα Μοίρου, η Ελληνίδα που έχει «σαρώσει» στο Χόλιγουντ κερδίζοντας πρόσφατα το τέταρτο κατά σειρά βραβείο, αυτό της καλύτερης κωμικής ηθοποιού 2019!

Συνέντευξη στη Βίκυ Καλοφωτιά

Οι κατακτήσεις της γοητευτικής σταρ, όμως, δεν σταματούν μόνο εκεί, καθώς πρόσφατα πήρε το πτυχίο της στην αστρονομία, ετοιμάζεται να υποδυθεί μια πολύ σπουδαία κωμική ηθοποιό, φιλοδοξεί να σκηνοθετήσει δικές της ταινίες και θα ήθελε να είχε γνωρίσει «τον ιδιοφυή και σαγηνευτικό Μάρλον Μπράντο».

Δεκάδες ταινίες στο Χόλιγουντ, σίριαλ που προβάλλονται σε Amazon και Netflix, πολλά βραβεία και διακρίσεις. Πώς τα καταφέρατε στη δύσκολη αμερικανική αγορά κινηματογράφου;

«Μετά από πολλή προσωπική δουλειά και πολλές ακροάσεις. Ετοιμάζω και διαλέγω μόνη τους χαρακτήρες που παίζω στη σκηνή, όπως επίσης και τους μονολόγους, τους οποίους γράφω εγώ. Η αίσθηση του χιούμορ μου και η πένα μου με έχουν κάνει και παίζω σε ιστορικά πια comedy clubs, όπως το “ComedyStore” ή το “Laugh Factory”. Επίσης η τελειομανία μου, σε συνδυασμό με την εργασιομανία μου, τους κάνει να με εμπιστεύονται, ξέρουν ότι θα πάω στο γύρισμα έτοιμη! Πολλοί σκηνοθέτες με φωνάζουν σε ταινίες επειδή με βλέπουν στη σκηνή, όπως συνέβη και με τους Pink Floyd. Έτσι έχω κλείσει τρεις μεγάλες δουλειές φέτος. Προσωπικά λατρεύω τον αυτοσχεδιασμό και κάνω συνεχή μαθήματα υποκριτικής. Στο τέλος, το κοινό αναγνωρίζει το όποιο ταλέντο μου και με επιβραβεύει με ανάλογα βραβεία».

Πώς νιώσατε όταν σας ζήτησαν να ακολουθήσετε το team των Pink Floyd στις συναυλίες προς τιμήν του συγκροτήματος, που γίνονται σε όλο τον κόσμο;

«Συναισθήματα βαθιάς συγκίνησης και δέους, χαράς, και ενθουσιασμού, μιας και ήταν η αγαπημένη μου μουσική μπάντα από την παιδική μου ηλικία! Ένιωσα τόσο θαυμασμό! Ακόμη και το ότι ήρθαν να παρακολουθήσουν το κωμικό μου σόου καλλιτέχνες τέτοιου μεγέθους, είναι δώρο για εμένα! Πόσω μάλλον όταν μου πρότειναν να συνεργαστώ μαζί τους! Είναι μια μαγική συνεργασία και ευλογημένη. Απερίγραπτο, συγκλονιστικό συναίσθημα!»

Ετοιμάζετε και ένα «Star Calendar». Μιλήστε μας γι’ αυτό…

«Δέχτηκα πρόταση από μεγάλο αμερικανικό εκδοτικό οίκο, να υποδυθώ τις 12 μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ, σε ένα “exclusive Hollywood Calendar” –  ημερολόγιο που θα κυκλοφορήσει το 2020, σε συνεργασία με έναν κορυφαίο φωτογράφο! Απαιτεί πολύωρη φωτογράφιση, και το team που το πλαισιώνει είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες του Χόλιγουντ. Θα εκδοθεί σε διάφορες γλώσσες για την παγκόσμια αγορά».

Υπήρξε όνειρο να ενσαρκώσετε στον κινηματογράφο τη διάσημη κωμικό ηθοποιό Lusille Ball;

«Δεν είναι δική μου η ταινία, υπήρξε όνειρο του σκηνοθέτη να κάνει τη ζωή της Lucille Ball ταινία. Την υποδύθηκα για πρώτη φορά σε κλαμπ της νέας Υόρκης, και το κοινό με υποδέχτηκε τόσο θερμά, οπότε συνέχισα να την υποδύομαι. Το θεωρώ θείο δώρο να την υποδυθώ, μιας και είναι η αγαπημένη μου κωμική ηθοποιός και σχολή κωμωδίας από μόνη της! Πραγματικά συγκινήθηκα πολύ όταν μου προτάθηκε να την υποδυθώ. Την έχω μελετήσει για πολλά χρόνια, τόσο πολύ όσο καμία άλλη κωμικό. Ήταν ένα φαινόμενο!»

Αν είχατε μείνει στην Ελλάδα, θα νιώθατε γεμάτη καλλιτεχνικά;

«Είχα πολύ ωραίες συνεργασίες και εμπειρίες στην Ελλάδα. Μόλις έγινα Αμερικανίδα πολίτης, και η αλήθεια είναι ότι η Αμερική μού προσφέρει σπουδές, δουλειές, και άλλα πολλά! Από την Ελλάδα είχα δύο προτάσεις, για μια σειρά από τον σκηνοθέτη Στράτο Μαρκίδη και διαφημίσεις της Vodafone, όπου ήταν αδύνατο να έρθω λόγω των γυρισμάτων μου εδώ, στο Λος Άντζελες. Θέλω, όμως, να γυρίσω και να σκηνοθετήσω εκεί την πρώτη μου ταινία!»

«Νομίζω πως έως τώρα πραγματοποιώ όνειρα των άλλων! Από τα δικά μου δεν βρήκα τον χρόνο»

Μιλήστε μας για το βραβείο που σας αποδόθηκε ως καλύτερη κωμική ηθοποιός 2019;

«Οφείλω να ομολογήσω ότι ήμουν νικήτρια και πέρσι, όποτε εξεπλάγην που κέρδισα για δεύτερη φορά! Ήταν ένα μαγικό βράδυ! Μια κατάσταση χαράς, ενθουσιασμού και έκστασης! Ανέβηκα στη σκηνή και ο κόσμος ούρλιαζε, ενώ δεν μπορούσα να μιλήσω από τη συγκίνηση! Επίσης, ήταν πολύ τιμητικό γιατί βραβεύτηκα και ως συγγραφέας, μιας και υπογράφω η ίδια τους μονολόγους μου. Έχω πια το δικό μου κοινό, που με αγαπά και λατρεύω να το εκπλήσσω! Άλλη μια επιβράβευση αναγνώρισης του κωμικού μου ταλέντου και της αγάπης του κόσμου».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο τίμημα που έχετε πληρώσει για την καριέρα σας;

 «Έχω μεγάλες αντοχές και δεν βλέπω κάτι σαν τίμημα. Για κάποιους είναι τίμημα το ότι άφησαν τις οικογένειές τους, αλλά δεν πρέπει να απογαλακτιστούμε κάποια στιγμή; Το ότι δεν ήξερα τη γλώσσα και την έμαθα ας πούμε, ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή. Το ίδιο και με τη μοναξιά από την οποία υπέφερα πολλά χρόνια, καθώς οι άντρες φοβούνταν να με πλησιάσουν. Τελικά, άρχισε να μου αρέσει τόσο πολύ να είμαι μόνη και να δημιουργώ, να διαβάζω, να γράφω αυτές τις μοναχικές ώρες, που τώρα δύσκολα θέλω κάποιον συνέχεια δίπλα μου. Θέλω πολύ προσωπικό χώρο και χρόνο για μένα πια…»

Ποια είναι τα μεγαλύτερά σας όνειρα που πραγματοποιήθηκαν;

«Νομίζω πως έως τώρα πραγματοποιώ όνειρα των άλλων! Από τα δικά μου δεν βρήκα τον χρόνο. Ωστόσο, και το ότι δουλεύω με τους Pink Floyd , έπαιξα σε Amazon , Netflix, πήρα 4 βραβεία έως τώρα, κάνω ταινία τη ζωή της Lucile Ball, έκανα μαθήματα με τον Al Pacino, και παίζω στα πιο σπουδαία κλαμπ, είναι ήδη πολλά για να με κάνουν υπερευτυχισμένη!»

Τι άλλους καλλιτεχνικούς «άσους» κρατάτε στο μανίκι σας;

«Πολλούς! Είθισται οι κωμικοί μετά τη βράβευσή τους να κάνουν μεγάλα tour, έτσι κάνω μια μεγάλη stand up comedy περιοδεία σε πολλές πολιτείες της Αμερικής από Νέα Υόρκη, Σικάγο, και συνεχίζω την παγκόσμια περιοδεία με τους Pink Floyd σε Ουάσινγκτον, Τέξας, Κεντάκι, Λας Βέγκας, Σαν Φρανσίσκο, Μεξικό, Ρωσία και Βουδαπέστη. Επίσης, όπως είπα και πριν, ετοιμάζομαι να ξεκινήσω γυρίσματα για τη ζωή της Lucille Ball, πρόκειται να πάω σε φεστιβάλ με κάποιες ταινίες μου, που θα βγουν φέτος στις αίθουσες –όπως το “Tango Shalom”, μια κωμωδία όπου υποδύομαι τη Susan Susman–, βγαίνει η ταινία μου “Nurses do it better”, ακόμη μια καναδέζικης παραγωγής κωμωδία που γύρισα στην Ελλάδα φέτος, το “The Light touch”, μοντάρεται αυτή τη στιγμή. Ξεκινώ ακόμη γυρίσματα για την ταινία “Gleichschaltung”, που θα γίνει στην Κίνα, και παράλληλα όταν βρω χρόνο θα αρχίσω γυρίσματα για δύο δικά μου πρότζεκτ! Θα σκηνοθετήσω τις δυο πρώτες μου κωμωδίες με καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών».

Ποια είναι η σπουδαιότερη συμβουλή που σας έχει δώσει ένας σταρ;

«Να θυμάσαι, να θυμάσαι..!»

 

Πηγή: iapopsi.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics