Παρασκευή , 3 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Μαμά&Παιδί / 10 λόγοι για τους οποίους θα έλεγα σε μία γυναίκα να μην κάνει άμβλωση
10 λόγοι για τους οποίους θα έλεγα σε μία γυναίκα να μην κάνει άμβλωση

10 λόγοι για τους οποίους θα έλεγα σε μία γυναίκα να μην κάνει άμβλωση

PenΕίναι πολλοί περισσότεροι… και όχι μόνο 10 οι λόγοι για τους οποίους θα έλεγα σε μία γυναίκα να μην κάνει άμβλωση!

Είναι σκέψεις, συναισθήματα, καταστάσεις, ένα υπέροχο ταξίδι 9 μηνών μέχρι να συναντήσεις τον άνθρωπο που θα σου αλλάξει το είναι σου!

Και έτσι απλά με έναν μοναδικό και μαγικό τρόπο, όλα αλλάζουν από τη στιγμή που βλέπεις εκείνες τις δύο υπέροχες ροζ γραμμούλες! Μέσα στο μυαλό σου επικρατεί πανικός και τα συναισθήματά σου διαδέχονται το ένα το άλλο, με τίποτα δεν μπορείς να πιστέψεις πως μετά από 9 μήνες θα είσαι μανούλα…

Για πολλές γυναίκες, η απόκτηση ενός παιδιού είναι όνειρο ζωής. Υπάρχουν, όμως, και γυναίκες που η είδηση της εγκυμοσύνης δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Είτε γιατί δεν το είχαν προγραμματίσει, είτε γιατί προέκυψε μετά από βιασμό, είτε απλά γιατί δεν θέλουν να γίνουν μανούλες. Σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνουν την απόφαση να διακόψουν την κύηση.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον πραγματικό λόγο που μία γυναίκα οδηγείται σε μία τέτοια απόφαση. Κανείς δεν έχει, όμως και το δικαίωμα να την κρίνει. Δυστυχώς, όμως, η κριτική και τα αυθαίρετα συμπεράσματα δένουν και παίρνουν στο άκουσμα της λέξης «άμβλωση.»

Ένα θέμα ταμπού που ποτέ δε θα ξεπεραστεί όσα χρόνια και αν περάσουν.

Αλήθεια, πόσο διαφορετικά μπορεί να ήταν τα πράγματα, αν οι άνθρωποι δεν κατέκριναν, αλλά βοηθούσαν πρακτικά μία γυναίκα ώστε να ξανασκεφτεί την επιλογή της και να μην προβεί στην άμβλωση;

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις σε μία μέλλουσα μανούλα, η οποία δε θέλει να φέρει στον κόσμο το μωρό που κυοφορεί. Πράγματα που, ίσως, δεν τα έχει ακούσει ποτέ, αλλά ούτε και τα έχει σκεφτεί.

10 λόγοι για να μην κάνει μία γυναίκα άμβλωση…

  1. Σκέψου πως θα φέρεις στον κόσμο ένα πλασματάκι το οποίο θα έχεις μέσα σου 9 μήνες. Θα το αισθάνεσαι, θα του μιλάς και σου λέω με σιγουριά πως θα το αγαπήσεις, πριν καν το δεις!

  2. Την πρώτη φορά που θα «κλωτσήσει» και θα δηλώσει την παρουσία του, θα αισθανθείς συναισθήματα που δεν φανταζόσουν ποτέ πως υπάρχουν.

  3. Η μαγική στιγμή που θα ακούσεις για πρώτη φορά το κλάμα του. Μία μοναδική στιγμή που δε θα ξεχάσεις ποτέ! Όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα θα έχεις μέσα στα αυτιά σου εκείνο τον χαρακτηριστικό ήχο του πρώτου κλάματος.

  4. Η πρώτη φορά που θα αντικρίσεις το μικροσκοπικό του προσωπάκι, στιγμή απερίγραπτη!

  5. Η πρώτη φορά που θα το πάρεις αγκαλιά. Θα φιλήσεις το απαλό κεφαλάκι του και δεν θα θες να το αφήσεις από την αγκαλιά σου.

  6. Μία ακόμη από τις πολλές και εκπληκτικές πρώτες φορές είναι όταν το παιδί σου θα σε φωνάξει «μαμά»… Ακούγεται τόσο μοναδικό από το στόμα του, τόσο υπέροχο. Θα κλάψεις από συγκίνηση για το θαυματάκι σου που προσθέτει τη πιο ιερή λέξη στον κόσμο στο λεξιλόγιό του.

  7. Όταν θα ανοίξει τα χεράκια του και θα σε αγκαλιάσει, θα είναι σαν να παίρνεις αγκαλιά ολόκληρο τον κόσμο. Θα αισθάνεσαι σιγουριά μέσα στα μικρούλικα χεράκια του… Τώρα πια, θα ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου και πως πλέον θα έχεις για πάντα έναν άνθρωπο να σε αγαπάει και να τον αγαπάς αληθινά.

  8. Θα κάθεσαι ολόκληρες νύχτες πάνω από το κρεβατάκι του και θα το χαζεύεις, μή μπορώντας να πιστέψεις πως το αγγελούδι που κοιμάται, είναι το σπλάχνο σου!

  9. Θα δώσει νόημα στη ζωή σου, στην καθημερινότητά σου. Θα σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και θα προσπαθείς κάθε μα κάθε μέρα για αυτό.

  10. Να σκέφτεσαι πως είσαι πάρα πολύ τυχερή που μπόρεσες τόσο εύκολα να μείνεις έγκυος, τη στιγμή που χιλιάδες γυναίκες προσπαθούν χρόνια να τεκνοποιήσουν και δε τα καταφέρνουν.

Θα μπορούσα να γράψω πολλούς ακόμα λόγους για τους οποίους θα έλεγα σε μία γυναίκα να μη προχωρήσει στην άμβλωση. Εξάλλου, πώς να μην έχεις να πεις πολλά από τη στιγμή που έρχεται το παιδί σου στον κόσμο και η κάθε μέρα που ακολουθεί είναι γεμάτες υπέροχες πρώτες φορές.

Και αν οι 10 λόγοι δεν αρκούν, τότε θα έλεγα να σκεφτεί το εξής:

Να πιστέψεις στη δύναμή σου και πάνω από όλα στον εαυτό σου! Να πιστέψεις πως θα καταφέρεις να μεγαλώσεις το μωράκι σου και θα είσαι μία υπέροχη μανούλα με τα σωστά και τα λάθη της. Καμία μαμά δεν είναι τέλεια!

Θα φέρεις στον κόσμο μία νέα ζωή και αυτό από μόνο του είναι ένα θαύμα!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

Θάλασσα και παιδί: Κολύμπι και παιχνίδι με ασφάλεια!

Θάλασσα και παιδί: Κολύμπι και παιχνίδι με ασφάλεια!

Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως γεννούν και ανησυχία …

Πειθαρχία: Έτσι θα μάθετε στο παιδί να σας ακούει!

Πειθαρχία: Έτσι θα μάθετε στο παιδί να σας ακούει!

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να σας ακούσει, χωρίς εντάσεις και φωνές Έχετε πει …

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα! Αφιερωμένο!

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα! Αφιερωμένο!

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα, για εμένα, είναι σαν να έμαθα πως …

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

«Ένα παιδί ίσο με κανένα», μία από τις πιο γελοίες φράσεις που έχω ακούσει. Πέντε …