Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Περπάτημα: Η φυσική θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα

Περπάτημα: Η φυσική θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα

PenΔεν υπάρχει καρδιολόγος που να μην έχει συστήσει στους ασθενείς του το περπάτημα είτε για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών είτε για την ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών. Δεν υπάρχει διαιτολόγος που να μην το εξυμνεί σε όλους όσους ζητούν βοήθεια για να χάσουν κιλά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει νιώσει από πρώτο χέρι τις ευεργετικές ιδιότητες του βαδίσματος είτε πρόκειται για σωματική ευεξία ή για καλύτερη ψυχολογία.

Το περπάτημα κινητοποιεί τα πάντα μέσα μας με έναν ευχάριστο και ήρεμο τρόπο.

Κινητοποιεί όλο μας το σώμα το οποίο ενεργοποιείται και αυτοθεραπεύεται σε κάθε βήμα. Καθώς το αίμα κυκλοφορεί με την ήπια επίδραση του βαδίσματος, μια αίσθηση ευεξίας αρχίζει να μας πλημμυρίζει.

Η ζωή μας φαίνεται πιο εύκολη, η καρδιά μας δυναμώνει, το ίδιο και τα οστά μας. Το κυκλοφοριακό μας σύστημα διαλύει κάθε εμπόδιο, η πιθανότητα εγκεφαλικού εκμηδενίζεται και η αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων μοιάζει παιχνιδάκι. Όλα αυτά τα κάνει το περπάτημα; Ναι! Όλα αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν με λίγα λεπτά περπατήματος καθημερινά.

Τα οφέλη που έχει το περπάτημα για τον οργανισμό

  1. Έλεγχος του βάρους

Ξεχάστε τα παραπανίσια κιλά, αν επιλέξετε να πάτε με τα πόδια στη δουλειά ή έστω να κατεβείτε δυο στάσεις νωρίτερα από την πιο κοντινή στον καθημερινό σας προορισμό. Μπορείτε επίσης να παρκάρετε λίγο πιο μακριά από το γραφείο. Το περπάτημα μειώνει, σχεδόν εκμηδενίζει, την παραπανίσια όρεξη και τις λιγούρες.

  1. Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης

Η φυσική άσκηση, όπως το περπάτημα, μεταφέρει περισσότερο αίμα με λιγότερη πίεση στις αρτηρίες της καρδιάς. Πολλές φορές, ένας καθημερινός περίπατος αντικαθιστά τη χρήση των χαπιών για την πίεση.

  1. Γερά κόκαλα

Το γρήγορο καθημερινό περπάτημα αυξάνει τη δύναμη και τη σύσταση των οστών μειώνοντας τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης αλλά και των καταγμάτων των ισχύων στις μεγάλες ηλικίες.

  1. Μείωση των λίθων

Με την κίνηση που προκαλείται στο σώμα και στο αίμα κατά το συχνό βάδισμα, δύσκολα παραμένουν οι πέτρες σε νεφρά και χολή.

5. Μείωση κινδύνου κατάθλιψης

Καθώς περπατάμε το σώμα μας παραμένει ενεργό και ξεκούραστο. Το μυαλό μας ηρεμεί διότι το αίμα κυκλοφορεί και δε συγκεντρώνεται στο κεφάλι.

  1. Αύξηση του μέσου όρου ζωής

Όταν εμπλεκόμαστε σε ευχάριστες και υγιείς δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, ο μέσος όρος ζωής μας αυξάνεται καθώς και η επιθυμία μας να ζήσουμε περισσότερο.

  1. Καλύτερος ύπνος

Αυτός ο αδιατάραχτος ύπνος όπου κοιμόμαστε το βράδυ και ξυπνάμε το πρωί γεμάτοι ενέργεια και έχοντας δει ευχάριστα όνειρα είναι εφικτός με λίγα λεπτά περπατήματος καθημερινά.

  1. Ευκολία στο να διακόψουμε κακές συνήθειες

Αναφέραμε και πιο πάνω πως το περπάτημα βοηθά το αίμα να κυκλοφορήσει σε όλο το σώμα και να μη συσσωρεύεται στο κεφάλι. Όταν το πετυχαίνουμε αυτό, τότε σταματάμε να σκεφτόμαστε υπερβολικά, να υπεραναλύουμε καταστάσεις και να κολλάμε σε παρορμητικές συμπεριφορές, όπως είναι το κάπνισμα, η υπερφαγία κ.ά..

 

Γράψτε μας τη δική σας εμπειρία σε σχέση με το περπάτημα. Πείτε μας, αν σας ωφέλησε κι αν θα το προτείνατε και στους γνωστούς σας να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους!

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, θα χαρώ να το κοινοποιήσετε ώστε να ενημερώσετε και να παρακινήσετε και τους δικούς σας φίλους να βάλουν το περπάτημα στη ζωή τους!

 

Σύνταξη & επιμέλεια: Δήμητρα Γραμμένου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Δήμητρα Γραμμένου

Είμαι η Δήμητρα και έχω σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Η γραφή για μένα είναι δημιουργία. Μια μορφή τέχνης. Όνειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας.

Δείτε Επίσης

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μαύρη σοκολάτα: 7 λόγοι να την επιλέξεις όταν θες να φας γλυκό!

«Όταν ψάχνεις για ένα γλυκό σνακ, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα …

Coronasomnia: Ο νέος τύπος αϋπνίας που έφερε μαζί της η πανδημία!

Coronasomnia: Ο νέος τύπος αϋπνίας που έφερε μαζί της η πανδημία!

Στο μικροσκόπιο των ειδικών η «coronasomnia», ο φαύλος κύκλος ανησυχίας και αϋπνίας που κλέβει τον …

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ' έξω...

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ’ έξω…

Όταν περνάς κάποια δυσκολία στη ζωή σου, χίλιοι άνθρωποι να σου πουν «όλα θα πάνε …

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Ποιες τροφές και συμπληρώματα διατροφής θα σε βοηθήσουν

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι μία από τις πιο συχνές διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα. Ακόμα και …

Verified by ExactMetrics