Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Αρετουσάριστες Αλήθειες / Το ήξερες ότι μπορείς να βγάλεις έναν άνθρωπο από το σκοτάδι, δίνοντάς του μόνο ένα πράγμα;

Το ήξερες ότι μπορείς να βγάλεις έναν άνθρωπο από το σκοτάδι, δίνοντάς του μόνο ένα πράγμα;

PenΗ αγάπη λιώνει τα παγόβουνα που κουβαλούν οι ταλαίπωροι άνθρωποι στις ψυχές τους, έχει ιαματικές ιδιότητες και δεν κοστίζει.

Δυστυχώς, στις μέρες μας, αυτό το ιαματικό «φάρμακο» που λέγεται «αγάπη» είναι δυσεύρετο, διότι ο άνθρωπος αντικατέστησε την αγάπη με το μίσος και την έχθρα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει εσωτερική γαλήνη. Τσακώνεται με οποιονδήποτε του χαλάσει το χατίρι, φτάνει ακόμα και να βρίσει, να χειροδικήσει έως και να σκοτώσει αυτόν που αντιτίθεται στην γνώμη του και στα συμφέροντά του.

Περιφέρεται από γιατρό σε γιατρό και ψάχνει να βρει τι έχει.

Όλα τον ενοχλούν, τα όργανα του σώματός του ασθενούν το ένα μετά το άλλο. Καπνίζει, πίνει, ξενυχτάει, βρίσκει διέξοδο στα ναρκωτικά, μέχρι που η ψυχή του βυθίζεται στο σκοτάδι. Κι εκεί που πιάνει πάτο, γιατί δεν έχει παρακάτω, βλέπει πως δεν αντέχει να ζει στο σκοτάδι και ξεκινά η αναζήτηση του εσωτερικού φωτός.

Τώρα, όμως, η ψυχή του ανθρώπου αυτού βγάζει δυσωδία και κανείς δε θέλει να τον πλησιάσει.

Αναζητά ένα χέρι βοηθείας, κάποιον να τον τραβήξει από το σκότος και να τον επαναφέρει στο φως, μάταια όμως. Αναρωτιέται που πήγαν όλοι, γιατί τον άφησαν να πέσει τόσο χαμηλά. Απάντηση δεν έχει… Εγκαταλελειμμένος στο μαύρο εσωτερικό του σκοτάδι μηχανεύεται τρόπους για να σωθεί.

Ξεκινά από το γείτονα (που άλλοτε είχε βρίσει) να του πει μια καλημέρα κι εκείνος τον κοιτά σαν αγρίμι, έτοιμος να τον κατασπαράξει. Έπειτα, φανερά απογοητευμένος, πηγαίνει να αναζητήσει το φως στο συγγενή του (που κάποτε του είχε πάρει δανεικά και αγύριστα) κι εκείνος του κλείνει την πόρτα στα μούτρα.

Γρήγορα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι το ταξίδι προς την αναζήτηση του φωτός δεν είναι εύκολο.

Για να βρεις το φως, χρειάζεται να έχεις γύρω σου ανθρώπους φωτεινούς.Ανθρώπους, που ό,τι, μα ό,τι κι αν τους έκανες στο παρελθόν, έχουν μέσα τους ένα συστατικό που ζεσταίνει και την πιο παγωμένη ψυχή κι αυτό δεν είναι άλλο από την αγάπη!

Πόσοι από εμάς έχουμε μέσα μας αγάπη για τον συνάνθρωπό μας

Πόσοι από εμάς είμαστε πρόθυμοι να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε αυτόν που κάποτε μας έβλαψε αλλά μετάνιωσε και ζήτησε να τον συγχωρέσουμε; Πόσο βοηθά τον άνθρωπο η αγάπη και πόσο δυσεύρετη είναι στους ανθρώπους πια!

Ας αναρωτηθούμε από πόσα σκοτάδια θα είχαμε βγει, αν κυκλοφορούσε στις φλέβες μας μόνο η αγάπη!

 

Διάβασε επίσης: Τι είναι η πραγματική αγάπη: 10 αλήθειες που ξεχνάμε

 

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Τρέξτε στις εκκλησίες προτού τις ξανακλείσουν!

Χριστιανοί, πηγαίνετε στις εκκλησίες προτού τις ξανακλείσουν!

Το Πάσχα του 2020 βρήκε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς εκτός εκκλησίας. Δεν μπορέσαμε συναμαρτωλοί αδερφοί …

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Ιστορική απόφαση που απαιτεί επαγρύπνηση

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Ιστορική απόφαση που απαιτεί επαγρύπνηση

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία κρίθηκαν ένοχοι ο αρχηγός και άλλα έξι …

Η ζωή θα σε πάει, εκεί που είναι το καλύτερο για την ψυχή σου

Η ζωή θα σε πάει, εκεί που είναι το καλύτερο για την ψυχή σου

Η Πόρτα που δεν άνοιγε. Και χτύπαγες και φώναζες και έκλαιγες και έσπρωχνες με δύναμη. …

elpida

Και όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν χάνουμε ποτέ την ελπίδα!

«Και όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν χάνουμε ποτέ την ελπίδα!» Αυτό θα είναι πλέον το …