Ιωάννα Μαργέλη

Ιωάννα Μαργέλη: η εικαστικός που δημιουργεί έργα τέχνης με καλλυντικά! Συνέντευξη

PenΗ κυρία Ιωάννα Μαργέλη είναι μια ταλαντούχα και πρωτοπόρος εικαστικός, καθώς δημιουργεί πρωτότυπα έργα τέχνης χρησιμοποιώντας,  γυναικεία καλλυντικά (κραγιόν, σκιές κ.ά), αντί για χρώματα ζωγραφικής. Η κυρία Ιωάννα Μαργέλη δέχτηκε με πολύ χαρά να μας μιλήσει για τη δουλειά της και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα από τις απαντήσεις της.

Πώς προέκυψε η πρωτότυπη ιδέα σας να χρησιμοποιήσετε χρώματα καλλυντικών για τη δημιουργία των έργων τέχνης σας;

«Μεγάλωσα μέσα στα χρώματα, με παππού και μητέρα ζωγράφο και μπορώ να πω ότι στην μνήμη μου εκτός από τις εικόνες που έχω, είναι και η χαρακτηριστική μυρωδιά των χρωμάτων. Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ πράγματα και πάντα προσπαθούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Να ανακαλύπτω πράγματα. Προσπαθούσα λοιπόν να δημιουργήσω κάτι καινούργιο, μια διαφορετική τεχνική. Ώσπου μια μέρα σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τα καλλυντικά μου για να σχεδιάσω κάτι. Μου άρεσε σαν αποτέλεσμα και σιγά σιγά δουλεύοντας αρκετά αυτή την τεχνική προχώρησα. Αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες, γιατί όταν δουλεύεις ένα υλικό και προσπαθείς να το προσαρμόσεις, ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θες, πρέπει να το κατακτήσεις σαν υλικό. Το εικαστικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, όπως θα ήταν και με ένα άλλο υλικό ζωγραφικής.»

Στα πολύ όμορφα βίντεο που ανεβάζετε στον προσωπικό σας λογαριασμό στο Instagram, στο Youtube και στο blog σας βλέπουμε να ζωγραφίζετε με προϊόντα μακιγιάζ πολύ γνωστών και ακριβών οίκων. Υπάρχει κάποια υποστήριξη από τις συγκεκριμένες εταιρίες ή τα αγοράζετε με δική σας οικονομική επιβάρυνση;

«Τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ τα περισσότερα τα αγοράζω. Ελάχιστα έχω από εταιρείες, γιατί όσο και εάν τους αρέσει η δουλειά μου είναι λίγο διστακτικοί στο να καταλάβουν και να εμπιστευτούν την διαφορετική εικόνα μέσα από τα έργα μου. Το αποτέλεσμα θέλω να έχει άριστη αισθητική και σίγουρα δεν θα χρησιμοποιήσω κάποιο προϊόν το οποίο δεν είναι πάνω σε αυτό που θέλω.»

Είστε μητέρα 2 κοριτσιών. Αν και είναι έφηβες ακόμα, υποθέτω ότι τους αρέσουν τα κραγιόν και οι σκιές. Σας λένε τη γνώμη τους όταν ζωγραφίζετε; Έχουν πάρει την καλλιτεχνική σας «φλέβα;»

«Τα κορίτσια μου, όπως όλα τα παιδιά στην ηλικία τους έχουν αρκετές υποχρεώσεις με το σχολείο τους, ξένες γλώσσες, εξωσχολικές δραστηριότητες και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Ζωγραφίζουν, όχι όσο θα ήθελα, αλλά πιστεύω ότι αποκτούν εικόνες και αργότερα, ίσως θελήσουν να κάνουν κάτι περισσότερο πάνω στην τέχνη γενικότερα.»

Είστε δασκάλα εικαστικών σε δημοτικό σχολείο της Πρέβεζας, όπου ζείτε με την οικογένειά σας. Πείτε μας μια συμβουλή που δίνετε στους μαθητές σας και θα θέλατε να την μοιραστείτε μαζί μας;

«Στο σχολείο αγαπώ πολύ την δουλειά μου και προσπαθώ να μεταδώσω την αγάπη μου και στους μαθητές μου. Τους εμψυχώνω και αυτό που λέω στους μαθητές μου, αλλά και στα παιδιά μου είναι  να προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο. Να γίνουν καλύτερα παιδιά, καλύτεροι μαθητές, καλύτεροι άνθρωποι.»

Είστε σύζυγος και μητέρα, πότε βρίσκετε χρόνο για την δημιουργία των έργων τέχνης σας;  Το μοντέρνο στοιχείο που έχετε εισάγει στην ζωγραφική, τί ανταπόκριση έχει στο κοινό;

«Προς το παρόν, όλο αυτό το διαχειρίζομαι μόνη μου, δηλαδή όταν τελειώσω με όλα αυτά που έχει να κάνει μια εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος και όταν, πλέον, έχουν ησυχάσει τα πράγματα στο σπίτι, τότε βρίσκω χρόνο και αρχίζω το ταξίδι μου μέσα από τα έργα μου. Εδώ και τρία χρόνια που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη τεχνική, έχω προσπαθήσει αρκετά και με το κομμάτι της προώθησης. Ανταπόκριση μεγάλη είδα από το εξωτερικό, όπου είναι εξοικειωμένοι με καινοτόμες ιδέες και μάλιστα με εμψύχωναν και μου έλεγαν ότι «πιστεύουμε σε εσένα, στην δουλειά σου, θα φτάσει η στιγμή σου.»

Τί μπορεί να σας εμπνεύσει και να σας παρακινήσει  να το ζωγραφίσετε;

«Η έμπνευση είναι κάτι το οποίο μπορεί να έρθει από κάτι πολύ απλό, ένα άκουσμα, μια κουβέντα,ένα συναίσθημα. Έχω αγάπη για ό,τι κάνω, γιατί καταθέτω την ψυχή μου κάθε φορά, όπως όλοι οι καλλιτέχνες. Κάθε δημιουργία είναι μοναδική και είναι δουλεμένη στο χέρι. Τα βίντεο που ανεβάζω τα επεξεργάζομαι μόνη μου. Θα ήθελα να δουλέψω με κάποια μεγάλη εταιρεία και να δημιουργήσω και την δική μου σειρά μακιγιάζ. Έχω σκεφτεί τα πάντα. Έχω αρκετές ιδέες και μακάρι να μπορούσα να πατάω κάθε φορά ένα κουμπί και να δημιουργώ όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου, γύρω από την τέχνη μου, το κόσμημα, το ύφασμα, τα έπιπλα κ.ά.»

Έχετε σκεφτεί να ανοίξετε ένα δικό σας χώρο, όπου οι λάτρεις των πινάκων ζωγραφικής θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τα έργα τέχνης σας;

«Δεν έχω στο μυαλό μου να ανοίξω κάποιο χώρο. Μου αρέσει το διαδίκτυο, γιατί σου ανοίγει νέους ορίζοντες.Έχω πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Θέλω να εξελίσσω την τεχνική μου διαρκώς και να δοκιμάζω συνέχεια καινούργιες τεχνοτροπίες.»

Σας ευχαριστώ θερμά για την συνέντευξη που παραχωρήσατε στο Nancy’s Blog και που μας επιτρέψατε να μάθουμε περισσότερα για την καινούρια τεχνοτροπία που έχετε εισάγει στα εικαστικά.

Ιωάννα Μαργέλη

  

Καλές δημιουργίες!

 

Συνέντευξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog

Follow makeup_illustrations

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics