Η τέχνη του Μπαρμπέρη

Νεαρός μπαρμπέρης μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για την τέχνη του barbering.

Pen Ο Νίκος είναι ένας φιλόδοξος νέος που εργάζεται ως κουρέας και μπαρμπέρης. Είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει και θέλει να εξελίσσεται συνεχώς, μένοντας πάντα πιστός, όμως, στο «old-school» στυλ κουρέματος και αισθητική, τα οποία αγαπά. Διαθέτοντας βέβαια και πολλές γνώσεις πάνω στο μοντέρνο στυλ. Σε αυτή την συνέντευξη παρουσιάζει τον εαυτό του και λύνει πολλές από τις απορίες που όλοι έχουμε σχετικά με το barbering.

Πόσο καιρό δουλεύεις ως μπαρμπέρης και γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα;

«Εργάζομαι ως μπαρμπέρης τα τελευταία 5 χρόνια. Με αυτό το επάγγελμα ασχολούνταν η μητέρα μου και ο αδερφός μου και από μικρός τους έβλεπα. Αργότερα στο στρατό ξεκίνησα να κουρεύω, χωρίς να ξέρω και άρχισε να μου αρέσει να περιποιούμαι τα μαλλιά. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω μια σχολή και να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια. Έχω ήδη ένα πτυχίο κομμωτικής και πάω και για το δεύτερο»

Ηλικιακά που κυμαίνονται οι πελάτες σου;

«Από όλες τις ηλικίες, συνήθως όμως από 16 έως 28 είναι οι περισσότεροι. Έχω και πιο μεγάλους ανθρώπους ηλικίας 60-70 χρονών που έρχονται για ξύρισμα. Έχω σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, αλλά ο μέσος ορός είναι 16 με 28, εκεί κυμαίνονται οι περισσότεροι.»

Σου έχει τύχει οι κοπέλες να επεμβαίνουν στο στυλ κουρέματος ή ξυρίσματος του αγοριού τους;

«Πολλές φορές, έρχονται εδώ αγόρια με τα κορίτσια τους και η κοπέλα επιβάλει συγκεκριμένο κούρεμα. Το οποίο κάπου το είδε και της άρεσε και θέλει με κάποιο τρόπο να το περάσει στο αγόρι της για τον α ή β λόγο. Πολλές φορές το αγόρι δεν θέλει, συνήθως έτσι γίνεται, αλλά οι γυναίκες τελικά το περνάνε, θέλουμε δεν θέλουμε καταφέρνουν ό,τι θελήσουν (γέλια). Αυτό, όμως, επηρεάζει και εμένα πολύ στη δουλειά. Γιατί με κάνουν να νοιώθω άσχημα με τον τρόπο τους, καθώς όταν τους εξηγώ ότι κάτι δεν γίνεται, αυτές είναι σίγουρες ότι γίνεται. Αυτό σε βάζει σε σκέψεις, μήπως γίνεται και δεν μπορώ να το καταφέρω εγώ;»

Τα τελευταία χρονιά οι νέοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την περιποίηση των μαλλιών και των γενιών τους;

«Πάρα πολύ σε σχέση με παλιότερα, από προσωπική εμπειρία δεν ασχολούμασταν τόσο. Και από αυτά που μου έχουν πει οι μεγαλύτεροι που ασχολούνται με τον χώρο, δεν τους απασχολούσε το μαλλί και το μούσι. Τώρα έχει εξελιχθεί το barbering. Μέρα με την μέρα και με το Instagram σου περνάει στο μυαλό και ασχολούνται όλοι με τα μαλλιά και τα μούσια. Ακόμα και πολύ μικρές ηλικίες, παιδάκια 12 με 13 ετών έρχονται δυο φορές το μήνα, γιατί θέλουν να είναι στη ‘‘τρίχα’’.»

Τι θα πρέπει να κάνει ένας άνδρας για να κρατάει σε καλή κατάσταση τα γένια του;

«Από μόνος του μπορεί να κάνει ένα τριμάρισμα στα ζυγωματικά του προσώπου και στο λαιμό. Για πιο μακριές γενειάδες ένα λαδάκι για να μην σπάει η τρίχα είναι ότι πρέπει, υπάρχει στο εμπόριο και σε καλές τιμές. Πλύσιμο οπωσδήποτε, 3 φορές την μέρα, πρωί, μεσημέρι και βραδύ. Αυτό γιατί τα γένια μπορεί να γίνουν πιο βρώμικα και από λεκάνη τουαλέτας αφού τα πιάνουμε με τα χεριά ενώ μπορεί να έχουμε ακουμπήσει τα πάντα πιο πριν.»

Τι το ιδιαίτερο έχεις ως μπαρμπέρης και σε προτιμούν οι πελάτες;

«Είμαι πολύ κοινωνικός και έχω χιούμορ που πιστεύω τραβάει πολύ τον κόσμο. Δεύτερον είναι η εικόνα μου. Αν το έχεις παρατηρήσει και έξω, το 70 τοις εκατό είναι η δουλειά και το 30 τοις εκατό είναι η εικόνα και το στυλ. Τέλος, το ότι είμαι κάλος στη δουλειά μου.»

Μοιράζονται οι πελάτες σου τα προσωπικά τους θέματα μαζί σου;

«Πολύ, λες και είμαι παπάς! Στον παπά δεν λένε τόσα (γέλια). Για ό,τι μπορείς να φανταστείς έχω ακούσει. Όταν πας σε έναν μπαρμπέρη ή κουρέα είναι καλύτερα και από ψυχολόγο. Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες, εμπειρίες και προβλήματα.»

Τι είναι της μόδας τώρα, όσον αναφορά τα γένια;

Είναι ανάλογα με το άτομο. Δεν έχει να κάνει με το τι  είναι στη μόδα, αλλά με το τι βολεύει τον καθένα. Οι περισσότεροι, όμως, αφήνουν λίγο γενάκι καλοσχηματισμένο με γραμμούλες στα ζυγωματικά, αυτό ισχύει για τις νεαρές ηλικίες. Οι μεγαλύτεροι τα θέλουν ατημέλητα τα γένια τους.»

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στυλ για γένια;

«Εμένα μου αρέσει το μακρύ μούσι, το τετραγωνισμένο, με γεωμετρικό σχήμα και καθαρό λαιμό. Επίσης μου αρέσει πολύ το μακρύ μουστάκι, να φεύγει στα πλαϊνά και να γυρίζει άλλα παλαιά. Αυτά τα δυο στυλ μπορούν να είναι είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους είτε το καθένα ξεχωριστά.»

Θεωρείς ότι η περιποίηση των γενιών είναι μια μόδα που θα παρέλθει;

«Δεν νομίζω, γιατί την γενειάδα αναγκαστικά την περιποιείσαι. Αν δεν την περιποιηθείς θα σε δυσκολέψει ακόμα και στο να φας. Στα 10 άτομα, οι 8 έρχονται 2 φορές τον μήνα για να τους φτιάξω το μούσι. Πολλά άτομα έχουν και μηχανή και τα περιποιούνται μόνοι τους. Ασχολείται πολύς κόσμος με τα μούσια και δεν νομίζω να σταματήσει»

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

«Θέλω να ανοίξω ένα μαγαζί με τον αδερφό μου, ο οποίος είναι πολύ κάλος στη δουλειά του και θα είναι σημαντική βοήθεια. Και δεν θα μείνω μόνο στο ένα, καθώς έχω όνειρα για δεύτερο και για τρίτο μαγαζί σε διαφορά μέρη, όπως σε νησιά.»

Το Nancy’s Blog σε ευχαριστεί για αυτή την άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη και σου εύχεται όλες οι επιθυμίες σου να πραγματοποιηθούν σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Και εγώ με την σειρά μου σου υπόσχομαι ότι η επόμενη συνάντησή μας θα είναι για κούρεμα και ξύρισμα.

 

Συνέντευξη & Σύνταξη: Κωνσταντίνος Γκούτης

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics