Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
elpida

Και όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν χάνουμε ποτέ την ελπίδα!

Pen

«Και όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν χάνουμε ποτέ την ελπίδα!» Αυτό θα είναι πλέον το νέο μας σλόγκαν. Γιατί η ζωή μας πλέον έχει αλλάξει και ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο πλέον δεν είναι. Δεν καταθέτουμε τα όπλα, παρά τις δυσκολίες οι οποίες ανέτρεψαν όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα.

Δυσκολίες

Δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας. Βάλλεται από παντού! Από τη μια η προσπάθεια της φύλαξης των συνόρων από έναν ορατό εχθρό που προσπαθεί να εισβάλει μέσα στη χώρα και από από την άλλη η πάλη με έναν αόρατο εχθρό – μία πανδημία που έχει μετατρέψει την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων σε έναν αγώνα επιβίωσης.

Ανατροπές

Ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο: δουλειά, λεφτά, καθημερινές συνήθειες και συναναστροφές – έχουν πλέον καταρριφθεί. Η ζωή μας εκτυλίσσεται μέσα σε ένα σπίτι, παγιδευμένοι σε μία καθημερινότητα, η οποία είναι γεμάτη άγχος για την επιβίωση και τη διασφάλιση της υγείας μας. Τα σπίτια μας έχουν μετατραπεί σε ένα απροσπέλαστο φρούριο που εμποδίζει την είσοδο ενός απειλητικού για την υγεία εχθρού.  Ακόμα και η έξοδός μας, γίνεται με επιφύλαξη, αφού προηγουμένως έχουν παρθεί μέτρα για την αυτοπροστασία μας!

Οι Απείθαρχοι

Αυτό είναι το καθημερινό σλόγκαν. Μέσα από αυτό γίνεται η προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση ενός αόρατου εχθρού, που ήδη έχει προκαλέσει ανατροπές. Ωστόσο, υπάρχουν και οι “απείθαρχοι” που αψηφούν τις υποδείξεις, που πιθανόν δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, ο κρατικός μηχανισμός φωνάζουν: ”ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕΣΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ”!

Ελπίδα

Όμορφη λέξη, εύηχη η οποία κρύβει τόσα συναισθήματα. Η ελπίδα είναι αυτή που σου δίνει τα όπλα να παλέψεις τις δυσκολίες, είναι αυτή που σου δίνει τα φτερά να πετάξεις ψηλά, είναι αυτή που κρύβεται στους γιατρούς και νοσηλευτές που αγωνίζονται ενάντια στον αόρατο εχθρό, είναι αυτή που κρύβεται στην καθημερινή προσευχή και πίστη για να τελειώσουν όλες αυτές οι δοκιμασίες, είναι αυτή που κρύβεται στους καθημερινούς βιοπαλαιστές που ακόμα εργάζονται εκθέτοντας την υγεία τους για να παρέχουν τα απαραίτητα στους υπόλοιπους. Είναι αυτή που κρύβεται στους ασθενείς που νόσησαν και παλεύουν να νικήσουν. Είναι αυτή που κρύβεται σε όλους εμάς που προσπαθούμε με χαμόγελο, αισιοδοξία και χιούμορ να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Μάθημα ζωής

Όλα αυτά που συμβαίνουν σε κάνουν να αναθεωρείς τις αξίες και τις προτεραιότητές σου. Λεφτά, περιουσίες  έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Πλέον το αγαθό της υγείας είναι αυτό για το οποίο αξίζει να προσπαθείς. Και όταν όλα πάνε στραβά, δεν σταματάς να ελπίζεις, γιατί αυτό σου δίνει «τα φτερά» να συνεχίσεις. Και όταν τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης και κάτσεις να πιεις τον καφέ σου, ήρεμος πλέον και γαλήνιος, αφού ένα σπουδαίο μάθημα ζωής θα έχεις πάρει, θα διαπιστώσεις ότι ο καφές θα έχει άλλη  γεύση, πιο γλυκιά!

Γιατί κάπου είχα διαβάσει τα εξής:

«Η ελπίδα ζει εκεί που δεν το χωράει ο νους! Στις πιο δύσκολες στιγμές, συνθήκες και καταστάσεις, όταν όλα μοιάζουν να έχουν τελειώσει! Για να μας θυμίζει ότι πάντα υπάρχει λύση και δρόμος….!»

«Εκείνο που με κρατά στη ζωή είναι η ελπίδα. Έρχεται σε μένα κάθε πρωί. Τραυματίζεται στη διάρκεια της μέρας και πεθαίνει αργά το βράδυ. Ξαναγεννιέται όμως κάθε ξημέρωμα.»

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Αναστασία Πάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Αναστασία Πάνου

Είμαι εκπαιδευτικός - φιλόλογος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Ταυτόχρονα διδάσκω και την αγγλική γλώσσα καθώς έχω επάρκεια και διδακτική πιστοποίηση. Η δίψα μου για μεταβίβαση γνώσεων, ιδεών και εμπειριών με οδήγησε - παράλληλα με το διδακτικό λειτούργημά μου- στην συγγραφή άρθρων με τα οποία εκφράζω τις σκέψεις μου, τις αγωνίες μου και μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω τις εμπειρίες μου, τα βιώματα, και τις γνώσεις μου σε όλους. Μέσα από το Nancy's Blog θα γνωριστούμε καλύτερα και θα ενωθούμε στο ταξίδι της ανταλλαγής των εμπειριών, των ιδεών, των σκέψεων και των απόψεων. Καλό μας ταξίδι!!

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …