Τετάρτη , 21 Φεβρουαρίου 2024
Ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς μιλά στο Nancy's Blog

Ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς μιλά αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Pen Who is who… ας δούμε ποιος είναι ο Θωμάς πριν μας μιλήσει για την γενιά μας, την  Ελλάδα και την δημοσιογραφία. O Θωμάς γεννήθηκε τον Μάιο του 1992, στο όμορφο Κιλκίς. Κατάγεται από τον γραφικό Ίασμο της Κομοτηνής. Από το Λύκειο κατάλαβε ότι έχει μια τάση προς την ενασχόληση  με τα… κοινά καθότι ήταν πάντα ενεργό μέλος 15μελών – 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων (2005 – 2010) και δημοσίευσε το πρώτο του άρθρο -σε site- σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Έχει πάρει μέρος και έχει διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματολογίας–Αντιλογίας την σχολική περίοδο 2009–2010 και στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες 2006 – 2007 και 2008 – 2009. Πρώτο του πτυχίο πάνω στις Δημόσιες Σχέσεις και τα Νέα Μέσα Επικοινωνίας από το πρ. Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, νυν Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας.

Εργάστηκε για 8 μήνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), στο Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του κου. Αποστ. Τζιτζικώστα ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε την Πτυχιακή του Εργασία με θεματική το «Πολιτικό Μάρκετινγκ των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. στις Εκλογές του 09/15». Αργότερα, ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, στο N.Α.Τ.Ο.- R.D.C./G.R.-Γ’ Σ.Σ., στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε 6μηνο Σεμινάριο πάνω στην Δημοσιογραφία και τα Μ.Μ.Ε. από το Μediterranean College, στην Θεσσαλονίκη.

Το καλοκαίρι – φθινόπωρο 2017 εργάστηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών, στην Χάγη στο Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Το διάστημα αυτό, πραγματοποιεί και ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πάνω στον κλάδο των Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Διπλωματίας. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Έχει πάρει μέρος σε πληθώρα (53 συνολικά) Συνεδρίων, Σεμιναρίων και Ημερίδων, κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το ξεκίνημα της φοιτητικής του ζωής ήταν ενεργό μέλος φοιτητικών κινήσεων (Φοιτητικές Εκλογές 2011 και 2012, Σχέδιο Αθηνά για την Παιδεία 2013, Φοιτητικές Εφημερίδες κλπ), αρχικά ως μέλος παράταξης και έπειτα ως ανεξάρτητη φυσιογνωμία. Την περίοδο 2010-2012 υποστήριξε με πάθος το πολιτικό εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κα. Ντόρας Μπακογιάννη και αργότερα ακολούθησε και αυτός την πορεία του κόμματος στην επανασύνδεση με την Ν.Δ..

Το 2012 δημιούργησε το OffTheRecordNewsBlogSpot που υπάρχει μέχρι σήμερα και έχει 28 και πλέον σταθερούς αρθρογράφους. Είναι ιδρυτικό μέλος (2015) στο νεανικό rightwing think tank ΚΕ.ΑΣ.Μ. και Στέλεχος Δ.Σ.. Αρθρογραφούσε και αρθρογραφεί με καυστικό ύφος προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση, εδώ και 11 χρόνια, σε εφημερίδες, site και blog (π.χ. Παρασκήνιο, karfitsa, rizopoulospost). Το 2016 ανέλαβε ενεργό ρόλο στο νέο Συντονιστικό Όργανο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς πάνω στο κομμάτι της Επικοινωνίας και είναι ακόμη ενεργός.

Μεταξύ άλλων:

Έχει εργαστεί σε τουριστική ξενοδοχειακή επιχείρηση στην πόλη του Κιλκίς. Είναι Μέλος Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Κιλκίς από το 2019. Tον Μάιο του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μα δεν κατάφερε να εκλεγεί. Αυτό το διάστημα έχει ραδιοφωνική εκπομπή στο newn.gr ‘’Σαν τη γάτα με το σκύλο…’’ στην Θεσσαλονίκη, με την Αναστασία Νικολοπούλου. Γράφει σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση στα παρακάτω ΜΜΕ πανελλαδικού ή τοπικού χαρακτήρα: Παρασκήνιο, Μηχανή Του Χρόνου, RizopoulosPost, LastPoint, TVReporters, Γνώμη Κιλκίς, Πρωινή του Κιλκίς, etc.

«Κουράσαμε ήδη τον κόσμο θαρρώ (χαχαχα). Ότι μαγειρεύω υπέροχα και ότι κάνω πολύ επιτυχημένα σκίτσα ξέχασες να πεις όμορφη Αλεξάνδρα (χαχαχα)…»

Κλαίω… Πες μας Θωμά. Μένεις Ελλάδα ή φεύγεις εξωτερικό… και γιατί; Αν πας έξω θα γύριζες ποτέ; Τι θα σου λείψει πιο πολύ από τον τόπο μας;

«Gorgeous Αλεξάνδρα, λοιπόν… Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και μένω Ελλάδα. Μα αν φτάσουμε στο… αμήν τότε με κανένα πόνο και καμιά τύψη θα φύγω σε κάποια ευρωπαϊκή χωρά που εκεί η οικονομία βαστιέται καλύτερα. Η χώρα μας είναι η διαμαντόπετρα της Μεσογείου, ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Είμαστε δύσκολος λαός, μα φιλότιμος. Μας αγαπώ πολύ. Μακάρι να αντιγράφαμε μόνο τα θετικά από κάποιους γειτονικούς λαούς, αλλά… Πρέπει να αλλάξουμε πολλά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να ανεβούμε λίγο ακόμη ψηλότερα. Αν και εφόσον αν φύγω κάποια μέρα, θα ήθελα πολύ να γυρίσω φυσικά, θα μου λείψουν οι γονείς μου, πολύ.»

Είναι οι 50-60plus έτοιμοι να μας δεχθούν ως γενιά του αύριο; Επαγγελματικά, Κοινωνικά και Πολιτικά. Πως το βλέπεις;

«Όχι δεν είναι. Και καλά θα κάνουν να γίνουν άμεσα… αλλιώς θα τους παρασύρει το κύμα! Είμαστε το αύριο θέλουν δεν θέλουν. Τιμώ και αγαπώ τους παλιούς μα ήρθε η ώρα να φυσήξει φρέσκος αέρας από τους 20-40. Πιστεύω πως στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι της γενιάς αυτής είναι σε θέση να κάνουν την αυτοκριτική τους κι έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να αντιλαμβάνονται πως οι τριαντάρηδες έχουμε όλα τα εφόδια για να αναλάβουμε τα ινία επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά και να πετύχουμε. Εξάλλου η διαδοχή στις θέσεις ευθύνης είναι αναπόφευκτη. Το ζητούμενο είναι για εμάς αφενός να τους μιμηθούμε ως προς τα θετικά, και να διατηρήσουμε ακέραια τα όσα κατέκτησαν, αφετέρου να διορθώσουμε κάθε τι που μας κληροδοτούν κι έχει αρνητικό πρόσημο.»

Είσαι ευαίσθητο και κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, πολιτικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ;

«Λατρεύω τα σκυλάκια και τους παπαγάλους. Μακάρι να είχα ένα μεγάλο σπίτι με τεράστιο κήπο και να έχω πολλά σκυλάκια και ένα πελώριο κλουβί με παπαγαλάκια. Είναι χαρά και αισιοδοξία τα ζωάκια. Οφείλουμε να τα αγαπάμε. Είμαι πολύ προβληματισμένος με ζητήματα γύρω από την φύση και πράγματι ανησυχώ αρκετά. Το αν αγαπώ την πολίτικη και τα διεθνή-ευρωπαϊκά… ε αυτό το μαρτυρούν οι σπουδές και η περπατησιά μου στην αρθρογραφία. Ιδεολογικά και δεοντολογικά μπορεί να χωρέσει στην φράση ‘’Είμαστε φιλελεύθεροι και είμαστε περήφανοι για αυτό. Είμαστε πατριώτες και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό!’’.»

Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας; Τι σε ενοχλεί; Βλέπεις σημάδια βελτίωσης; Που εντοπίζεις το πρόβλημα, τι προτείνεις;

«Hey folks, here is the deal. Με ενοχλεί το γεγονός ότι η γενιά μας περιμένει να τις δοθούν πράγματα χωρίς κόπο! Όχι φίλες και φίλοι μου πρέπει να βγούμε έξω και να κατακτήσουμε τα πάντα με το σπαθί μας! Τίποτα δεν θα μας δοθεί επειδή είμαστε νέοι και ωραίοι. Οι νέοι και οι νέες της γενιάς μας καλούνται να ξεκινήσουν τη ζωή τους υπό αντίξοες συνθήκες. Σίγουρα δεν έχουν ευθύνη για την Ελλάδα που παρέλαβαν. Έχουν όμως τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον. Θέλω να δω τους ανθρώπους της γενιάς μας να ενεργοποιούνται περισσότερο, να διεκδικούν και να αγωνίζονται για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για τον λαό μας, για εμάς και τα παιδιά μας. WORK-WORK-WORK!»

Πως βιώνεις την οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά η πατρίδα μας εδώ και 12-13 χρόνια; Εργασιακά, μα και σαν άτομο στην καθημερινότητα.

«Εργασιακά ”υποφέρω”… αλήθεια τρέμω για το κομμάτι αυτό! Ήρθε και ο ”κορόνας” από τον Φλεβάρη. Give me a break! Φυσικά όμως ασχολούμαι με πράγματα, πολλά. Δόξα τω Θεώ η Ελλάδα μας έχει 2 πυλώνες σταθερότητας, την Οικογένεια και την Φιλία. Αν δεν είχα στιβαρή οικογένεια και καλούς φίλους θα ήμουν σε απελπιστικό σημείο στο ζήτημα εργασία. Είμαστε δεμένοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλον κατά το δυνατόν!»

Μια θετική – ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; Η φράση που σε παρακινεί, αν θες. Κάτι φωτεινό.

«‘’Να είμαστε ρεαλιστές, μα επιδιώκουμε το αδύνατο!’’ Αξίζει να παλεύουμε, αξίζει να προσπαθήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι και οι διαμορφωτές του μέλλοντος μας. Κάθε μέρα να στύβουμε και από μια πέτρα… Ζούμε σε φιλελεύθερη κοινωνία γεμάτη ευκαιρίες. Όπως έλεγε και ο Παύλος Κ. Μπακογιάννης: ‘’Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!» Να κοιτάμε ψηλά!»

Θα σου λέω ονόματα ή φράσεις και εσύ θα σχολιάζεις κατά το δυνατόν συνοπτικά…

«Συνοπτικά εγώ; Γελώ δυνατά!»

Ό,τι μπορείς τότε…

«Πάμε! Let’s do this.»

Τι ελπίζεις…

«Να χάσω κιλά…»

Τι σε ενοχλεί…

«Με ενοχλούν εκείνες και εκείνοι που χαϊδεύουν αυτιά.»

Δημοσιογραφία-Αρθρογραφία-Συνεντεύξεις…

«Αρχικά λατρεύω τις συνεντεύξεις εδώ και 2-3 χρόνια! Και τις αγαπάει και ο κόσμος πολύ. Όλα αυτά είναι ένα ταξίδι! Πας σε μέρη που πάντα ήθελες να πας. Βλέπεις πράγματα που δεν ήθελες ποτέ σου να δεις. Φτάνει να μην ξεχνάς πίσω σου την αλήθεια. Οι πυλώνες που λατρεύω να ασχολούμαι, να κάνω έρευνα, να αναλύω είναι: Ελλάδα και οι υπέροχες προοπτικές της, Δυτικός Κόσμος (Η.Π.Α., Γαλλία, Ε.Ε.) και Γυναίκα (και κυρίως νέα Γυναίκα) στην Πολιτική.»

Φιλόσοφος ή αρχαίος Έλληνας που μελετάς…

«Αριστοτέλης! Και από ξένους, Νικολό Μακιαβέλι.»

Μακεδονία!

«Η Μακεδονία πάντα θα είναι μία και ο μπακλαβάς νόστιμος, γωνία!»

Αγαπημένος καθηγητής σου διαχρονικά!

«Ο κος. Δημήτρης Σκιαδάς, Καθηγητής Τμήματος Δ.Ε.Σ. Πανεπιστημιου Μακεδονίας, Πρόεδρος Τμήματος, Κάτοχος Έδρας, Στέλεχος CEDEFOP. Μου έχει μάθει πολλά και είναι μεγάλη προσωπικότητα!»

Αγαπημένη ιστορική περσόνα!

«3 θα πω! Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος, Όττο Φον Μπίσμαρκ, Μάργκαρετ Θάτσερ.»

Κυβέρνηση Ν.Δ.

«Αποτελεσματική, άνετη 4ετία, λογικά και 8ετία.»

Τσίπρας

«Δεν έχει καεί ακόμη. Προσοχή!»

ΚΙΝΑΛ

«Αν χρειαστεί, κάποια μέρα, συγκυβέρνηση με Κ. Κ. Μητσοτάκη»

Ντόρα Μπακογιάννη

«aDORAble. Την αγαπώ και την θαυμάζω από το 2009, ‘’centre-right to the bone’’!»

Αποστ. Τζιτζικώστας

«Μακεδονάρχης!»

Εύα Καϊλή

«”Σιδηρά Κυρία” της κεντροαριστεράς!»

Κωνστ. Ζέρβας

«Ικανός»

Κωνστ. Μπακογιάννης

«Καινοτόμος»

Γυναίκα Ελληνίδα πολιτικός που θεωρείς ότι έχει μέλλον.

«3 θα πω. Δόμνα Μιχαηλίδου, δαγκωτό! Φυσικά, η ‘’γαλάζια’’ κα. Κατερίνα Μονογυιού. Και μια εξαίρετη φίλη από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ η Βασιλική Ν. Αναστασίου.»

Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ξένη πολίτικος εν ζωή;

«Χίλαρι Ρ. Κλίντον, Ιβάνκα Τραμπ, Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ»

Εμμαν. Μακρόν;

«Τον εκτιμώ πολύ! Αποτελεί πρότυπο πολιτικού ανδρός, του σήμερα και του αύριο.»

Τραμπ ή Μπάιντεν;

«Τίποτα από τα δυο. Σίγουρα Δημοκρατικό Κόμμα Η.Π.Α., μα δεν με καλύπτει πολιτικά κανείς από τους 2, λυπάμαι. Είναι στενάχωρη ελαφρώς η παρούσα κατάσταση.»

Χώρες που η πατρίδα μας οφείλει να έχει στενότατες σχέσεις.

«Η.Π.Α., Γαλλία, Ισραήλ, Κύπρος, Αίγυπτος, Αρμενία και Ολλανδία!»

3 πολιτικούς που έχει αυτή την στιγμή το Κιλκίς και θεωρείς άξιους.

«Ο αεικίνητος, ‘’γαλάζιος’’ υφυπουργός, κος. Γ. Γεωργαντάς, η φέρελπις Περιφ. Σύμβουλος Αναστασία Σωτηριάδου (την αγαπάω πολύ, είναι φίλη μου!) και ο κος. Γ. Φραγκίδης (άξιος γιατρός επίσης!).»

Κανείς άλλος;

«Κανείς και καμία!»

Πόλεις που αγαπάς, πέρα από το Κιλκίς!

«Κιλκίς πάνω από όλα! Είμαι σε σχέση με το Κιλκίς… μα το απατάω με τρεις πόλεις. Αλλά είναι 3 οι έρωτες μου: Θεσσαλονίκη, Χανιά και Delft (Ολλανδία!).»

Αγαπημένοι σου συνεργάτες;

«Α είναι αρκετοί, μα θα πω 7 οκ… Βόσσου Μάγδα, Νικολοπούλου Αναστασία, Γιαννέλου Χριστίνα, Μπακογιάννη Μαρία, Κυριακίδου Φαίη, Σταμπολή Γιώργο και φυσικά, Κουτσουπιά Φ. Μαρία-Ωραιοζήλη. Παιδιά σας αγαπώ όλες και όλους και ας μην αναφέρω τα ονόματα σας!»

3 μη πολιτικά πρόσωπα που θαυμάζεις.

«Η Μαρκοπούλου Βέρρα, η αδερφή μου, μακάρι να είχα το μυαλό της σε κάποια θέματα. Την κυρία Άλκηστης Πρωτοψάλτη, διαχρονική άξια! Και έναν τεράστιο καλλιτέχνη, τον γνωστό, Νταλί Σαλβαντόρ.»

Τι φοβάσαι…

«Το ψέμα!»

Ερωτευμένος;

«Κάθε μέρα!»

Σε κούρασα;

«Όχι!»

Σε ευχαριστώ πολύ Θωμά που βοηθάς την προσπάθεια μου!

«Να είσαι καλά αγαπητή. Εγώ σε ευχαριστώ! Με τιμάς τρομερά. Και την Νάνσυ για την όμορφη φιλοξενία. God bless you and God bless our gorgeous country. LOVE, LOVE, LOVE, LOVE and LOVE! Stay safe dudes! Keep the FAITH.»

 

***Η συνέντευξη δόθηκε στην Αλεξάνδρα Κεφαλογιάννη, τεταρτοετή φοιτήτρια Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, στο Παν. Κρήτης, στα πλαίσια μιας εργασίας εξάμηνου που πραγματοποιεί.

Σκοπός ήταν η συνομιλία με ένα νέο άτομο που ασχολείται με τον δημόσιο λόγο, τα κοινά με την ευρεία έννοια και την αρθρογραφία – ανάλυση.

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics