Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ' έξω...

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ’ έξω…

PenΌταν περνάς κάποια δυσκολία στη ζωή σου, χίλιοι άνθρωποι να σου πουν «όλα θα πάνε καλά», αν δε το πιστέψεις εσύ πρώτος, μην περιμένεις θαύματα.

Για να γίνει ένα θαύμα, πρέπει να λυγίσεις τα γόνατα και να προσευχηθείς από καρδιάς. Να πιστέψεις ότι Άλλος ορίζει τη ζωή σου και να Τον εμπιστευτείς.

Τι κι αν όλοι οι άλλοι πιστεύουν στις δυνατότητές σου και προσεύχονται να ξεπεράσεις το πρόβλημα υγείας που έχεις, αν εσύ δεν αισθάνεσαι δυνατός, αν εσύ δεν ζητήσεις βοήθεια από τον Δημιουργό σου, πώς μπορείς να λάβεις βοήθεια;

Υπάρχει μια στιγμή, που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι είναι μόνος του.

Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη στιγμή που ο οργανισμός του ασθενεί. Εκεί, είσαι εσύ και το θηρίο που θέλει να πέσετε στη μάχη και να σε νικήσει. Εσύ δεν είχες καμία διάθεση να δώσεις κάποια μάχη… για την ακρίβεια, νιώθεις απροετοίμαστος.

Έχεις δύο επιλογές: Ή πέφτεις αμαχητί ή παλεύεις στα ίσια μαζί του με απώτερο σκοπό να βγεις νικητής.

Οι “απ’ έξω από το χορό, πολλά τραγούδια θα σου πουν”, κανείς όμως, δεν μπορεί να ξέρει τι περνάς εσωτερικά. Ποιες αλχημείες γίνονται στον εγκέφαλό σου, πόσο αδύναμος και φοβισμένος νιώθεις, γιατί κανείς δεν είναι εσύ. Άρα, μείνε λίγο μόνος και πάρε τις αποφάσεις σου.

Εσύ θα παλέψεις, όχι οι άλλοι.

Μπορεί να έχεις πολλούς εμψυχωτές γύρω σου κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό, αλλά και πάλι εσύ θα δώσεις τη μάχη με όσες δυνάμεις σου έχουν απομείνει. Κι όταν τη δώσεις, τούτο μονάχα να θυμάσαι, δεν είσαι μόνος ούτε και ο μόνος που δίνεις μάχες για να έχεις κάτι που για άλλους θεωρείται αυτονόητο, την υγεία σου.

Είναι πολλοί οι μαχητές της ζωής.

Είναι πολλοί εκείνοι που πάλεψαν για να παραμείνουν στη ζωή. Άλλοι έμειναν κι άλλοι έφυγαν, σημασία τελικά έχει να μην τα παρατάς. Να δίνεις τη μια μάχη μετά την άλλη, όσο απροετοίμαστος κι αν είσαι. Και που ξέρεις, ίσως αυτό που σου συμβαίνει ή που σου συνέβη κάποτε, να ήταν επίσκεψη Θεού, για να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα μπορεί να φαίνεται σκληρή αλλά τελικά είναι λυτρωτική.

Για πόσα χρόνια νομίζεις ότι θα ζήσεις;

Η ζωή εδώ δεν είναι ατελείωτη, για αυτό καλό είναι, όπως φροντίζουμε το σώμα μας, να φροντίζουμε και τη ψυχή μας,η οποία περνά στην αιωνιότητα!

Για αυτό μη λες, ” γιατί σε μένα.” Αντί αυτού, πες “δόξα τω Θεώ που επέλεξε εμένα!”

Εύχομαι σε όλους καλή ψυχική και σωματική ανάταση!

 

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μαύρη σοκολάτα: 7 λόγοι να την επιλέξεις όταν θες να φας γλυκό!

«Όταν ψάχνεις για ένα γλυκό σνακ, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα …

18 τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας

18 υγιεινές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας

Σας παρουσιάζω τις 18 τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας για να κάνουμε …

Μπορώ να γυμναστώ αμέσως μετά τον τοκετό;

Μπορώ να γυμναστώ αμέσως μετά τον τοκετό;

Πολλές έγκυες γυναίκες αναρωτιούνται, αν μπορούν να γυμνάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πόσο …

Περπάτημα: Η φυσική θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα

Περπάτημα: Η φυσική θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα

Δεν υπάρχει καρδιολόγος που να μην έχει συστήσει στους ασθενείς του το περπάτημα είτε για …

Verified by ExactMetrics