Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Κήπος των Εσπερίδων- χειροποίητα ζυμαρικά

«Ο κήπος των Εσπερίδων» της κας Κατερίνας Γραμμένου. [Συνέντευξη]

Pen «Ο κήπος των Εσπερίδων» είναι ένα εργαστήριο παρασκευής σπιτικών- χειροποίητων ζυμαρικών και γλυκών. Βρίσκεται στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας και η ιδιοκτήτριά του, κα Κατερίνα Γραμμένου μίλησε αποκλειστικά στο Nancy’s Blog για τον «κήπο» που όπως μας εξηγεί παρακάτω, «δεν μπορείς να αγγίξεις τα πολύτιμα αγαθά του, αλλά μόνο να τα γευτείς!» 

Κα Κατερίνα Γραμμένου πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας της επιχείρησής σας, «Ο Κήπος των Εσπερίδων;»

«Το αρχικό πλάνο μου ήταν να πάω στην Ορεινή Ναυπακτία στο χωριό Καλλονή που αγαπώ και να έκανα μια επιχειρηματική κίνηση εκεί. Ωστόσο, το 2012 ανατράπηκαν όλα τα σχέδιά μου, λόγω του ότι άλλαξε ο νόμος για το συνταξιοδοτικό και δεν μπόρεσα να βγω σε σύνταξη. Ως άνεργη πια, το 2013 έκανα φάκελο για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και με ενέκριναν αμέσως. Την χρονιά που θα έπρεπε να πάρω σύνταξη, εγώ ήμουν στην Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου και έκανα την έναρξη της επιχείρησής μου. Κάπως έτσι, άρχισα να φτιάχνω τον χώρο, όπου βρίσκεται «Ο Κήπος των Εσπερίδων», στην Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας απ’ όπου κατάγομαι.»

Από πού εμπνευστήκατε το όνομα της επιχείρησής σας και τι σημαίνει «Ο Κήπος των Εσπερίδων;»

«Μου αρέσει η ιστορία μας και η μυθολογία, οπότε ένα βράδυ ήμουν στο εξοχικό μου και εμπνεύστηκα τον τίτλο από τον μύθο με τα «Μήλα των Εσπερίδων.» Ένας χώρος, δηλαδή, που είναι καλά φυλασσόμενος, καθώς έχει μέσα του πολύτιμα αγαθά, τα οποία δεν μπορεί να ακουμπήσει κανείς, αλλά μόνο να τα γευτεί. Σκεπτόμενη ως Ελληνίδα και απευθυνόμενη και στο εξωτερικό, σκέφτηκα ότι οι ξένοι πρέπει να δουν κάτι που να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.»

Πότε λειτούργησε επίσημα «Ο Κήπος των Εσπερίδων» και ποιο ήταν το πρώτο προϊόν που παρασκευάσατε;

«Την ημέρα του Δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου του 2015 έφτιαξα τις πρώτες μου χυλοπίτες, οι οποίες πέτυχαν και αμέσως έκανα μικρά σακουλάκια σαν δείγμα. Τα έδωσα στα παιδιά της γειτονιάς και τα μοίρασαν σε όλο το χωριό. Μέσα σε 2 μέρες είχα την πρώτη μου παραγγελία!»

Γιατί επιλέξατε να κάνετε μια τέτοια επιχειρηματική κίνηση στο χωριό και όχι στην πόλη;

«Πάντα ήθελα να φύγω από την Αθήνα, παρ’ όλο που έμενα εκεί από τα 13 μου χρόνια. Στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας γεννήθηκα και μεγάλωσα… μου άρεσε πάντοτε η εξοχή και ο τόπος μου. Πέρα από αυτό, στην Αθήνα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Γιατί που θα έβρισκα εκεί αβγά χωριάτικα και φρέσκο γάλα; Για παράδειγμα, χθες έφτιαξα τραχανά! Βρήκα το γάλα από τον βοσκό, ο οποίος ότι το είχε αρμέξει… μου το έφερε και έφτιαξα τον τραχανά επί τόπου. Επίσης, έχω δικά μου πρόβατα και κότες που παίρνω ολόφρεσκο γάλα και αβγά.»

Είναι στόχος σας να εξάγετε τα προϊόντα σας στο εξωτερικό;

«Έχω ήδη εξάγει στην Μπάντοβα της Ιταλίας σε ένα πολύ καλό Ελληνικό εστιατόριο στο οποίο πήγαν τα ζυμαρικά μου και κατά κύριο λόγο το κριθαράκι μου. Συγκεκριμένα τα προϊόντα μου τα επέλεξε ένας Ιταλός σεφ στην Έκθεση της Food Expo 2017 στο Metropolitan Expo στην οποία συμμετείχα με δικό μου περίπτερο, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου της Αιτωλοακαρνανίας.»

Μιλήστε μας για τα προϊόντα που έχει «Ο Κήπος των Εσπερίδων!»

«Στο εργαστήριό μου, θα βρείτε ζυμαρικά και γλυκά που παρασκευάζονται από υλικά άριστης ποιότητας, όπως σκληρά άλευρα, σιμιγδάλι, φρέσκα αυγά, φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τις πρώτες ύλες τις βρίσκουμε στη γη της Ρίγανης Αιτωλοακαρνανίας, της Καλλονής στην Ορεινή Ναυπακτία, αλλά και στον  δικός μας κήπο.»

Οι πολιτικοί παράγοντες στηρίζουν την επιχείρησή σας; Κι αν ναι, με ποιόν τρόπο;

«Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου (Δήμαρχος Αγρινίου), ο κ. Γεώργιος Μελιάδης (Αντιδήμαρχος Αγρινίου), ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας), ο κ.Γεώργιος Ρόμπολας (Υπεύθυνος Εκθέσεων Επιμελητηρίου), ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας (Περιφεριάρχης Δυτικής Ελλάδας), ο κ. Κώστας Μητρόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), ο κ. Μιχαλόπουλος (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), έχουν εμπιστευτεί εξ’ αρχής τη δουλειά μου. Έτσι, μέσω των Εκθέσεων στις οποίες με προσκαλούν και συμμετέχω με τα δικά μου προϊόντα, «ο Κήπος των Εσπερίδων» έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό και τους ευχαριστώ πολύ!»

Ευχαριστώ θερμά την κα Κατερίνα Γραμμένου για τη ζεστή φιλοξενία της στο εργαστήριό της και για τα εύγευστα εδέσματα που μου πρόσφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξής της. Αξίζει να προμηθευτείτε τα προϊόντα της, τα οποία παρασκευάζονται από 100% αγνά υλικά και με πολλή αγάπη από την κα Γραμμένου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site της κας Κατερίνας Γραμμένου, www.kiposesperidon.com, αλλά και τη σελίδα της στο Facebook, «Ο Κήπος των Εσπερίδων».

 

Συνέντευξη & Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog

Πηγή Φωτογραφιών: Κωνσταντίνα Γραμμένου – Follow & Like Konstantina Grammenou Photography

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics