Τι μου έμαθε το παιδί μου!

PenΌταν απέκτησα παιδί άλλαξε όλος μου ο κόσμος. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να μας θυμίζουν ότι η ευτυχία βρίσκεται στο «εδώ και τώρα». Μικρές στιγμές ευτυχίας στην καθημερινότητα κάνουν μια ευτυχισμένη ζωή. Χαίρονται με ένα παγωτό σαν να κέρδισαν το λαχείο και γίνονται ευτυχισμένα με λίγο χιόνι.

Μου έμαθε να μην κρατάω κακία

Τα παιδιά συγχωρούν, ξεχνούν και συνεχίζουν να παίζουν ενώ ένα λεπτό πριν μπορεί να μάλωναν. Δεν κρατούν κακία. Η μικρότητα κι ο εγωισμός καραδοκούν για να συννεφιάσουν τη ζωή των μεγάλων. Δεν φοβούνται να κάνουν λάθη, ούτε να τα παραδεχτούν. Δεν ανησυχούν για την υπόληψή τους ή για τη γνώμη των υπολοίπων γι’ αυτά. Επειδή δεν κρατούν κακίες κάνουν πολύ εύκολα φίλους. Τα παιδιά εμπιστεύονται και αγαπούν γρήγορα.

Μου έμαθε να τρώω υγιεινά

Λόγω του παιδιού βελτιώθηκαν οι διατροφικές μου συνήθειες. Δεν μπορούσα να επιμείνω να «φάνε όλα τους τα λαχανικά» ή «ένα φρουτάκι» κι εγώ να θέλω σουβλάκια. Η κακή διατροφή δεν πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μιας οικογένειας.

Είναι ωραίο να λερώνεσαι

Ειδικά το καλοκαίρι. Ο τουρτοπόλεμος και το μπουγέλο έχουν πολύ πλάκα. Το γρασίδι, οι λάσπες και η άμμος, με ένα γρήγορο ντουζ θα φύγουν. Τα παιδιά το ξέρουν και δεν ανησυχούν. Πριν το παιδί υπήρχε τάξη και καθαριότητα. Δύο λέξεις που πλέον τις έχω ξεχάσει, γιατί δεν προλαβαίνω να μαζεύω ό,τι λερώνει και ό,τι σκορπάει. Δεν είναι τόσο κακό τελικά.

Μου έμαθε να έχω υπομονή… πολλή υπομονή!

Πριν γίνεις γονιός επιτρέπεις στον εαυτό σου να παρεκτρέπεται πού και πού. Να βρίζεις οδηγώντας ή να φωνάζεις όταν θυμώνεις. Όταν τα παιδιά μπαίνουν στην ζωή σου όμως, οι (καλοί) γονείς μαθαίνουν να αντιδρούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Δεν υπάρχει ακατάλληλη στιγμή για γέλιο, χορό ή τραγούδι

Τα παιδιά μπορούν να γελάσουν, να αρχίσουν να χορεύουν ή να τραγουδάνε χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, είναι μονίμως μέσα στο κέφι και έχουν διάθεση να κάνουν τα πάντα να μοιάζουν με παιχνίδι. Τι πιο όμορφο να νιώθεις έτοιμη για χορό και τραγούδι κάθε ώρα και στιγμή.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια:  Δήμητρα Γραμμένου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Δήμητρα Γραμμένου

Είμαι η Δήμητρα και έχω σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Η γραφή για μένα είναι δημιουργία. Μια μορφή τέχνης. Όνειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας.

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Verified by ExactMetrics