Σάββατο , 6 Μαρτίου 2021
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Θάλασσα: Πώς να απασχολήσετε τα παιδιά στην παραλία, δημιουργικά;

Θάλασσα: Πώς να απασχολήσετε τα παιδιά στην παραλία, δημιουργικά;

PenΜιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινήσαμε τα μπάνια όπως και εγώ, σκέφτηκα να μιλήσουμε για τρόπους απασχολήσεις των παιδιών στην θάλασσα.

Γνωρίζω πως δεν είναι πολύ εύκολο να είσαι στην θάλασσα και να κοιτάζεις σε πολλές κατευθύνσεις, να φοβάσαι να χαλαρώσεις μαζί με τα παιδιά. Οπότε σκέφτηκα διάφορους τρόπους ώστε να τα απασχολώ.

Ας ξεκινήσουμε με τους τρόπους απασχολήσεις μέσα στην θάλασσα

Αν το επιτρέπει η ηλικία τους, μπορείτε να τους πάρετε μάσκες και γυαλάκια θαλάσσης. Εγώ προσωπικά, έχω στις κόρες μου. Μπορούν να κοιτάζουν τον βυθό, ψάχνουν για κοχύλια και πετρούλες με ωραία χρώματα. Άλλες φορές, κυνηγάνε τα ψάρια.

Μπορείτε επίσης να πάρετε διάφορα φουσκωτά, όπως βαρκούλες, ζωάκια, υπάρχουν στην αγορά πολλά σχέδια και χρώματα. Μπορούν να παίξουν να απασχοληθούν και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Αν θέλετε να συμμετέχετε μαζί τους στο παιχνίδι, μπορείτε να πάρετε κάποια μπάλα και να παίζετε όλοι μαζί.

Ο άντρας μου τους πετάει την μπάλα στην θάλασσα και τα κορίτσια είτε τρέχουν είτε κολυμπούν να την πιάσουν. Έχουν έτσι και δημιουργικό χρόνο με τον μπαμπά τους, και κάνουν και μπάνιο.

Εγώ παίζω μαζί τους με την μπάλα έξω από την θάλασσα μιας και το μωρό είναι μικρό και δεν είναι εύκολο να τρέχει στη θάλασσα.

Για να τα απασχολείτε έξω από τη θάλασσα θα πω το πρώτο και κύριο που έχουν όλα τα παιδιά: τα κουβαδάκια, βαρκάκια, φτυαράκια και τα συναφή.

Με αυτά μπορείτε να σκάψετε, να ανοίξετε τρύπες, να κάνετε κάστρα και ό,τι άλλο φανταστείτε. Εκτός από την μπάλα που ανέφερα παραπάνω, μπορείτε να φέρετε και παιχνίδια από το σπίτι σας. Κούκλες, αυτοκινητάκια ή και τα κουζινικά σας.

Τα δικά μου παιδιά, παίζουν «μαγαζί», ταΐζουν τις κούκλες, ακόμη και εμένα πολλές φορές με φαγητό από άμμο (ναι, ξέρω έχει τρομερή γεύση…)

Άλλη λύση, που βέβαια εγώ δεν έχω, είναι οι ρακέτες που μπορούν τα παιδιά να παίξουν, αρκεί να μην ενοχλούν ή χτυπάνε τους δίπλα σας. Μιας και ανέφερα και την ενόχληση, ένας άλλος τρόπος, είναι τα νεροπίστολα και τα ειδικά μπαλόνια που τα γεμίζεις με νερό.

Αν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο, ή ακόμη καλύτερα να τους διαβάσετε ένα παραμύθι εσείς.

Αν αγαπάνε τη ζωγραφική, μπορείτε να πάρετε μπλοκ και χρώματα και να σας ζωγραφίσουν ό,τι είδαν στον βυθό ή να βάλουν την φαντασία τους και να σας φτιάξουν ωραίες ζωγραφιές. Μπορούν να χρωματίσουν τις πετρούλες ή και τα κοχύλια τους και να τα βάλουν στην βιβλιοθήκη τους σαν διακοσμητικά.

  • Μπορείτε επίσης να τους πάρετε βιβλία δραστηριοτήτων και να κάνουν διάφορες ασκήσεις.

Ό,τι και να κάνετε, να περάσετε όμορφα!

Μην ξεχάσετε να βάλετε το λαμπερό σας χαμόγελο, να οπλιστείτε με υπομονή, επιμονή, αντηλιακά για τον ήλιο, χυμούς, σνακ και φρούτα και να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και σε λίγο θα ανοίξουν τα «φτερά» τους να πετάξουν μακριά μας. Πόσα καλοκαίρια, άραγε, θα περάσουμε μαζί τους ακόμα, πριν αποφασίσουν να τα περάσουν με την παρέα τους;

Οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές: Ξεκούραση ή περισσότερη κούραση; 

 

Σύνταξη: Σοφιά Σταθαρού

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Σοφία Σταθαρού

Σοφία Σταθαρού
Με λένε Σοφία.. Δεν είμαι συγγραφέας, είμαι απλά ένα Αερικό, που προσπαθεί να βρει την θέση του στον κόσμο... Μέσα από τα κείμενά μου θα διαβάσεις την ψυχή και την καρδιά μου. Θέλω όταν διαβάζεις τα κείμενα μου, να χάνεσαι μέσα σε αυτά.

Δείτε Επίσης

Υπάρχουν άντρες που είναι γεννημένοι να γίνουν μπαμπάδες!

Υπάρχουν πολλοί άντρες με διαφορετικούς χαρακτήρες και διαφορετικές προοπτικές. Κάποιοι  ξεχωρίζουν από την όψη τους. …

Πόσο επικίνδυνο είναι το απότομα τράνταγμα του μωρού;[vid]

Πόσο επικίνδυνο είναι το απότομα τράνταγμα του μωρού; [vid]

“Δεν γνώριζα πόσο σοβαρό είναι” ήταν η πρώτη αντίδραση των γονιών νεογέννητων παιδιών στην ενημέρωση …

Με αγάπη προς όλες τις νέες και μέλλουσες μανούλες!

Με αγάπη προς όλες τις νέες και μέλλουσες μανούλες! Αγαπημένες μου, μέσα από αυτό το …

Μύθοι και εγκυμοσύνη! Προκαταλήψεις που ακούμε μέχρι και σήμερα!

Εγκυμοσύνη και προκαταλήψεις που ακούμε μέχρι και σήμερα!

Μύθοι και εγκυμοσύνη! Προκαταλήψεις μίας άλλης εποχής που ακούμε μέχρι και σήμερα! Μία γυναίκα τόσο …