Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
Η Άλκηστις Αλεξάκη αποκλειστικά στο Nancy's Blog: «Ευχήθηκαν να πεθάνει η οικογένειά μου»

Η Άλκηστις Αλεξάκη αποκλειστικά στο Nancy’s Blog: «Ευχήθηκαν να πεθάνει η οικογένειά μου» – Συνέντευξη!

PenΤην γνωρίσαμε μέσα από το «master chef 3» η οποία πέραν από τις μαγειρικές της ικανότητες, ξεχώρισε για την την απλότητα, την αυθεντικότητα και την έντονη προσωπικότητά της. Η Κρητικιά σεφ Άλκηστις Αλεξάκη, μίλησε αποκλειστικά στο Nancy’s blog για την αγάπη της για τη μαγειρική, τα θετικά αλλά και τα αρνητικά σχόλια που έλαβε με τη συμμετοχή της στο «master chef 3» και αποκαλύπτει ποιο σχόλιο ήταν αυτό που την ενόχλησε περισσότερο βγαίνοντας από τον τηλεοπτικό μαγειρικό διαγωνισμό!

Πως πήρες την απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή στο «master chef 3»;

«Την αίτηση για τη συμμετοχή μου στο «master chef 3» την έκανε η κολλητή μου, χωρίς να το περιμένω! Μιλούσα στους φίλους μου συνέχεια για τη μαγειρική και ένα πρωί με παίρνουν τηλέφωνο λέγοντάς μου πως η αίτησή μου για το «master chef» έχει γίνει δεκτή! Τα έχασα. Νόμιζα πως μου κάνουν πλάκα. Έπαθα σοκ!  Είπα στον εαυτό μου, «τώρα που μπαίνεις στον χορό, χόρεψε!»

Αν δεν είχε κάνει η κολλητή σου την αίτηση, δεν θα δήλωνες από μόνη σου συμμετοχή στο «master chef»;

«Το είχα σκεφτεί, αλλά δεν είχα ποτέ το θάρρος να το κάνω γιατί δεν είχα το θάρρος να βγω μπροστά στις κάμερες.»

Τι σημαίνει αυτός ο διαγωνισμός μαγειρικής για κάποιον που αγαπάει τη γαστρονομία;

«Γενικά για όσους μπαίνουν στο «master chef» ή σε παρόμοιους διαγωνισμούς είναι μία εμπειρία ζωής! Μαθαίνεις πολλά, σε μαθαίνει ο κόσμος και ξαφνικά από τη μία στιγμή στην άλλη γίνεσαι γνωστός σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και στο εξωτερικό Έλληνες που το βλέπουν το παιχνίδι.

Έκπληξη για εμένα ήταν που βγαίνοντας από το παιχνίδι, μέχρι και τουρίστες με αναγνώριζαν στην Κρήτη και είχα πάθει σοκ!»

Πώς διαχειρίζεσαι όλη αυτή την αναγνωσιμότητα που έχεις λάβει με τη συμμετοχή σου στον μαγειρικό διαγωνισμό;

«Είτε το πιστεύεις είτε όχι, δεν μπορώ να το διαχειριστώ ακόμα! Είναι ένα παράξενο συναίσθημα. Αφού να φανταστείς, πολλές φορές «ξεχνάω» πως συμμετείχα στο παιχνίδι και όταν μου μιλάνε σκέφτομαι από πού με ξέρουν (γέλια).»

Τι θα έλεγες στον κόσμο που σε «αγκάλιασε» πριν και μετά το «master chef»;

«Είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφο να εισπράττεις αγάπη από τον κόσμο! Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους όσους με έχουν στηρίξει και με έχουν αγαπήσει γνωρίζοντάς με μέσα από την τηλεόραση!»

Σε έχει βοηθήσει το «master chef» στην επαγγελματική σου ζωή;

«Εννοείται πως με έχει βοηθήσει πάρα πολύ! Η τηλεόραση είναι η καλύτερη διαφήμιση που μπορεί να έχει κάποιος. Βγαίνοντας στην τηλεόραση, το κινητό δεν σταματάει να χτυπάει είτε από εκπομπές είτε από μαγαζιά για δουλειά είτε από οτιδήποτε άλλο. Όλοι θέλουν ένα μάγειρα στο μαγαζί τους να τους βγάλει ένα μενού, να τους βγάλει ένα πιάτο που υπήρχε στο «master chef», να τους  διαφημίσει το μαγαζί!»

Το «master chef», όπως μας είπες παραπάνω, ανοίγει πόρτες προς την αγορά εργασίας. Πώς εξηγείς το γεγονός ότι πολλοί, μετά τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, «χάθηκαν»

«Η δημοσιότητα μέσα από την τηλεόραση και το «master chef» κάνει καλό σε όλα τα παιδιά. Από εκεί και πέρα πρέπει να είσαι έξυπνος να το διαχειριστείς όλο αυτό, γιατί υπάρχουν παιδιά τα οποία βγαίνουν από το διαγωνισμό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ξεχνιούνται.

Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί που παρόλο που έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι από τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό, με παίρνουν ακόμα τηλέφωνο για να δώσω συνεντεύξεις, να πάω σε μαγαζιά και είναι πάρα πολύ ωραίο όλο αυτό!»

Εργάζεσαι σε κάποιο εστιατόριο αυτή την χρονική περίοδο;

«Εργάζομαι στον νομό Ρεθύμνου, σε ένα παραθαλάσσιο χωριό που ονομάζεται Πλακιάς και το εστιατόριο λέγεται «Alatsi», το οποίο έχει στο μενού του πάρα πολύ ωραία και γευστικά πιάτα!»

Το γεγονός πως δεν έχεις ξεχαστεί μετά από τη συμμετοχή σου στο «master chef», πιστεύεις πως έχει να κάνει και με το γεγονός πως είσαι πολύ αυθεντική και βγάζεις μία απλότητα απέναντι στον κόσμο που σε πλησιάζει;

«Αν έρθει κάποιος και μου μιλήσει στο μαγαζί που εργάζομαι, εννοείται πως θα τον αγκαλιάσω σαν να είναι η οικογένειά μου. Θα τον εξυπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα βγάλουμε την αναμνηστική φωτογραφία μας, θα πούμε και μερικές κουβέντες, θα τον κεράσω και μία ρακί (γέλια)!»

Πιστεύεις πως η δημοσιότητα σε έχει αλλάξει ως άνθρωπο; Τι λένε οι φίλοι σου, η οικογένειά σου;

«Είμαι της άποψης πως από εκεί που ξεκινάς εκεί καταλήγεις! Εγώ ξεκίνησα από ένα μικρό χωριό της Κρήτης και εκεί θα καταλήξω! Ούτε οι κάμερες, ούτε η αναγνωσιμότητα, ούτε τίποτα άλλο θα με κάνει άλλον άνθρωπο. Αυτά τα χτίζεις μόνος σου! Μόνο η μαμά μου, μου λέει να «ξεκαβαλίσω το καλάμι» γιατί βλέπει κάτι πιάτα που της φτιάχνω και λέει «εντάξει να ηρεμήσουμε λίγο!»

Πώς είναι οι σχέσεις σου με την οικογένειά σου;

«Οι σχέσεις μου με την οικογένειά μου είναι πολύ καλές!»

Την πρώτη μέρα στο «master chef 3» παρουσίασες ένα πιάτο που, όπως είχες πει, ήταν συνταγή της γιαγιάς σου στην οποία είχες πολύ αδυναμία!

«Η  γιαγιά μου ήταν ο άνθρωπος που με μεγάλωσε στην ουσία, γιατί οι γονείς μου δούλευαν και ήταν ένας άνθρωπος που ήμουν κάθε μέρα μαζί της, οπότε έβλεπα πράγματα, μάθαινα πολλά και είναι ό,τι καλύτερο να μεγαλώνεις με τη γιαγιά και με τον παππού! Γι’ αυτό μου έχει στοιχίσει τόσο πολύ η απώλειά της.»

Μίλησέ μας για τα συναισθήματά σου τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του πιάτου, το οποίο θα σου έδινε το εισιτήριο για την είσοδό σου στο σπίτι όσο και για την πρώτη φορά που φόρεσες την πολυπόθητη «λευκή ποδιά» με το σήμα του «master chef»

«Όσο περίμενα να με κρίνουν σκεφτόμουν, «ωχ τώρα τι θα ακούσω» γιατί ήξερα πως το πιάτο μου δεν ήταν κριθαρότα, αλλά ήταν κριθαράκι με λαχανικά! Και όταν έρχεσαι πρώτη φορά σε επαφή με τις κάμερες και με ανθρώπους, οι οποίοι είναι χρόνια στο κουρμπέτι, απλά περιμένεις να ακούσεις τι θα πούνε. Ακούγοντας το «όχι» του κυρίου Ιωαννίδη μου «κόπηκαν τα πόδια» και δεν καταλάβαινα τι μου γινόταν. Σκεφτόμουν, «τώρα τι έγινε, τελειώνει εδώ το ταξίδι μου;» Ακούγοντας και τους άλλους δύο κριτές με τα δύο «ναι», μου έφυγε όλο το άγχος και ξέσπασα σε κλάματα. Πολλά έντονα συναισθήματα!» 

Για πολλούς που παρακολουθούν το «master chef», ο κύριος Κοντιζάς θεωρείται ο πιο αυστηρός κριτής. Ισχύει αυτό;

«Κατά τη δική μου γνώμη, ο πιο αυστηρός κριτής είναι ο κ. Κουτσόπουλος! Ο κ. Κοντιζάς είναι κάθετος σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και υγιεινής και καλά κάνει, αλλά έχει και το χαβαλέ μέσα του. Είναι ένας πάρα πολύ αξιόλογος άνθρωπος!»

Έχεις κρατήσει επαφή με κάποιον από τους 3 κριτές του «master chef»;

«Περισσότερο μιλάω με τον κύριο Ιωαννίδη, επειδή ήταν και ο μέντοράς μου! Ζητάω πληροφορίες για κάποια πράγματα και ξέρω πως όποτε στείλω μήνυμα, θα έχω και απάντηση!»

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σου στο «master chef 3», πολλοί σχολίασαν την εξωτερική σου εμφάνιση και έφτασαν σε σημείο να σε χαρακτηρίσουν «λεσβία», χωρίς να γνωρίζουν τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Σε τι βαθμό επηρέασαν εσένα και την οικογένειά σου αυτά τα σχόλια;

«Τα μοναδικά αρνητικά σχόλια που με επηρέασαν είναι όταν γύρισαν και μου είπαν να πεθάνει η οικογένειά μου και για το χαρακτήρα που έχω βγάλει προς τα έξω. Όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν δεν με ενδιαφέρουν καθόλου, δεν μου καίγεται καρφί, γιατί οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου με ξέρουν και γνωρίζουν τι άνθρωπος είμαι. Από τη στιγμή που αυτός που θα με κρίνει αρνητικά, χωρίς να ξέρει τι έχω περάσει στη ζωή μου, πως το έχω περάσει δεν το δέχομαι και δεν αφήνω να με επηρεάσει.

Την καλοπροαίρετη κριτική θα την πάρω, θα την κάνω δική μου και θα βελτιωθώ σαν άνθρωπος. Την οικογένειά μου την επηρέασαν σε ένα βαθμό τα σχόλια αυτά, γιατί ξέρουν τι άνθρωπος είμαι και έλεγαν γιατί να λένε αυτά τα πράγματα για το παιδί τους.»

Το 2020 είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους μας λόγω του κορωνοϊού. Σε τι βαθμό έχει επηρεάσει όλη αυτή η κατάσταση τον κλάδο της γαστρονομίας; Βγαίνει ο κόσμος για φαγητό τόσο συχνά όσο έβγαινε πριν τον κορωνοϊό;

«Είναι αναλόγως σε ποια περιοχή θα είσαι. Σίγουρα ο κορωνοϊός μας έχει επηρεάσει όλους και πόσο μάλλον τους επιχειρηματίες γιατί δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και εκείνοι με τον κόσμο που έρχεται, με τους τουρίστες, γιατί κακά τα ψέματα, η Κρήτη είναι ένα τουριστικό μέρος και κάποιοι φοβούνται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Ο κόσμος δεν βγαίνει το ίδιο όπως έβγαινε, αλλά όταν βγει θα κάτσει, θα μιλήσει, θα κάνει το χαβαλέ του και θα περάσει όμορφα!»

Είχες δηλώσει πως είχες παρουσιάσει τα συμπτώματα του κορωνοϊού, τελικά τι έγινε;

Δεν είχα δηλώσει ότι είχα συμπτώματα κορωνοϊού. Είχα δηλώσει ότι έχω ιγμορίτιδα και ότι ο γιατρός μου είχε ζητήσει να πάω να κάνω το τεστ για να είμαστε σίγουροι εκατό τοις εκατό. Τότε βγήκαν στα social media και είπαν πως η γνωστή παίχτρια του «master chef»  περνάει κρίσιμη κατάσταση λόγω κορωνοϊού. Αλλιώς τα λες και αλλιώς τα βγάζουν προς τα έξω για να «πουλήσουν».

Πως θα περιέγραφες τη μαγειρική με μία λέξη;

«Η μαγειρική είναι έρωτας!»

Ας υποθέσουμε πως θες να καλέσεις σε δείπνο ένα άτομο που σου αρέσει. Τι θα μαγείρευες για να το εντυπωσιάσεις;

«Το αγαπημένο μου φαγητό είναι μακαρόνια με κιμά, αλλά σίγουρα ξέροντας πως θέλω να εντυπωσιάσω κάποιον δεν θα μαγείρευα αυτό.

Θα έφτιαχνα γλειφιτζούρι αρνί με κρούστα από μαϊντανό και ένα κανελόνι κολοκύθι με διάφορα μυρωδικά και μια ντεμί γκλας αρνιού!»

Αν η ζωή σου είχε γεύση, ποια θα ήταν και γιατί;

«Αν η ζωή μου είχε γεύση, θα ήθελα να ήταν γλυκιά, γιατί είμαι πολύ γλυκός και επικοινωνιακός άνθρωπος και θα ήθελα να έχει και μία ιδιαίτερη καψάδα, όπως είναι το πιπέρι καγιέν, γιατί όποιος με πειράξει μπορώ να τον «κάψω» ανά πάσα στιγμή!»

Κλείνοντας, θα ήθελα να μας πεις μία μαντινάδα εμπνευσμένη από τη ζωή σου!

«Ντε μοιράζω τις χαρές,

να πάρω εγώ δεν κάνει

και τελευταίο στη σειρά,

η μοίρα μου με βάνει!»

Άλκηστις Αλεξάκη το Nancy’s Blog και εγώ προσωπικά σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη! Σου ευχόμαστε να έχεις πάντοτε υπέροχα γευστικά ταξίδια!

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Γ. Ν. Χαλκιδικής: Δωρεά Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αξίας 11.000 ευρώ

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προέβη σε μια σημαντική δωρεά προς το …

525 Tailormade Wheelchairs: Η ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια στα μέτρα σου [Συνέντευξη]

Φαίδρος Παναγόπουλος: Η 525 φτιάχτηκε για να προσφέρει τη μέγιστη εξατομίκευση στην κατασκευή του αναπηρικού …

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Το νεοσύστατο συγκρότημα «Annie & The Masterpeace» από την Αθήνα μας συστήνεται μέσα από μια …