Καθημερινά μας απασχολεί τι φαγητό να μαγειρέψουμε. Σήμερα σου έχω μία γευστική και άκρως υγιεινή συνταγή. Μπροκολοκεφτέδες ή κεφτεδάκια με μπρόκολο. Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με κουνουπίδι. Mε όποιο υλικό και αν επιλέξεις να το μαγειρέψεις η γεύση θα σε ανταμείψει!
Πολλά παιδιά δεν τρώνε μπρόκολο ή κουνουπίδι, αν όμως τους φτιάξετε αυτή τη συνταγή σίγουρα θα ξετρελαθούν!
Υλικά:
-
2 μικρά μπρόκολα (τριμμένα ωμά στο μούλτι)
-
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα
-
1 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
-
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
-
2 αυγά
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
3 κ. σ. μαϊντανό
-
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (για το τηγάνι)
-
Αλεύρι (για το αλεύρωμα)
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε μέσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μάτι για να ψηθούν και εσωτερικά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τρώγονται ζεστά ως συνοδευτικό στο τραπέζι σας!
Πληροφορία!
- Ακριβώς την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με κουνουπίδι αντί για μπρόκολο!
Κεφτεδάκια με μπρόκολο ή μπροκολοκεφτέδες!
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης: Νόστιμα μπιφτέκια βρώμης με πουρέ σελινόριζας-πατάτας!
Συνταγή: Roulas Cooking
Επιμέλεια κειμένου: Άννυ Μιρζαχανιάν