Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

Pen«Ένα παιδί ίσο με κανένα», μία από τις πιο γελοίες φράσεις που έχω ακούσει. Πέντε λέξεις που είναι ικανές να με βγάλουν εκτός εαυτού και ταυτόχρονα να με κάνουν να λυπηθώ για τη σκέψη και την αντίληψη ορισμένων ανθρώπων!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Γνωρίζεις έναν άνθρωπο, είσαι μαζί του για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστηκα και ξεκινούν οι «μέσα» συγγενείς, γονείς σε πολλές περιπτώσεις, παππούδες και οι «έξω» γειτόνισσα, φίλοι, γνωστοί αλλά και άνθρωποι που έχετε ανταλλάξει μόνο μία καλημέρα να θέλουν με το έτσι θέλω να ανακατευτούν στη ζωή σου!

Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

«Είστε πολύ καιρό μαζί (πολύ καιρό για κάποιους μπορεί να είναι και οι δύο μήνες, απλά ασχολίαστο), πότε με το καλό ο γάμος;» επίσης ασχολίαστο.

Αφού έχεις παντρευτεί συνεχίζουν

«Άντε να κάνετε ένα παιδάκι.»

Κάνεις ένα παιδάκι και συνεχίζουν

«Άντε τώρα να κάνετε και ένα άλλο να έχει παρέα το πρώτο.»

Και μη διανοηθείς να ξεστομίσεις πως δε θέλεις να κάνεις δεύτερο παιδί, στην καλύτερη περίπτωση σε κοιτάνε με μισό μάτι, στη χειρότερη σου απαντάνε «γιατί δε θέλεις να κάνεις δεύτερο παιδί; Ένα παιδί ίσο με κανένα.»

Και εκεί σου «ανάβουν» τα λαμπάκια!

Προσωπικά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να κάνω ένα παιδί και λέω δόξα το θεό που με αξίωσε να γίνω μαμά σε καμία περίπτωση όμως δεν ανέχομαι από κανέναν να ανακατεύεται στην προσωπική μου ζωή και η δική μου απάντηση σε όλες τις αδιάκριτες ερωτήσεις των άλλων είναι όποτε, όταν και αν θέλω!

Κουμάντο στη ζωή μας, στο κρεβάτι μας, κάνουμε μόνο εγώ και ο άντρας μου κανείς άλλος!

Αυτό πρέπει να ισχύει για κάθε ζευγάρι!

O γάμος και το παιδί είναι θέματα που δεν αφορούν τρίτους! Mία συζήτηση που άλλες φορές γίνεται με διάθεση κουτσομπολιού και άλλες από ενδιαφέρον, από τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας! Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που αφορά καθαρά και μόνο το ίδιο το ζευγάρι!

Απευθυνόμενη  σε όλα τα κορίτσια με τις οποίες συζητάω και ακούω διάφορα τέτοια περίεργα και κουφά πράγματα με αποτέλεσμα να στεναχωριούνται και πολλές φορές να έρχονται σε δύσκολη θέση, αλλά και σε όλες εκείνες τις γυναίκες που ακούνε πολλά από το περιβάλλον τους έχω να πω:

Μην επιτρέπετε σε κανέναν να επεμβαίνει στην προσωπική σας ζωή! Μη σπαταλάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που δεν έχουν την ικανότητα να σκεφτούν το πόσο λεπτά και προσωπικά είναι κάποια πράγματα. Δυστυχώς η κακία, το κουτσομπολιό και η κατινιά είναι στοιχεία του χαρακτήρα πολλών. Τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν ούτε ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο και τη σκέψη σας!

Όσοι σας αγαπάνε και θέλουν να μιλήσουν μαζί σας για τέτοια θέματα  από ενδιαφέρον και όχι από κουτσομπολιό θα σας πουν:

Σκέφτεστε να κάνετε άλλο παιδί;» ή «θα θέλατε να κάνετε άλλο παιδί;» και όχι «πότε θα κάνετε παιδί;» ή «πότε θα παντρευτείτε;» έχει διαφορά ανάμεσα στις λέξεις «θα ήθελες» και στο «πότε θα»

Και όλοι εσείς, που ανοίγετε το στόμα σας και μιλάτε, προτού βουτήξετε τη γλώσσα σας στο μυαλό σας, σταματήστε να είστε το λιγότερο αδιάκριτοι. Δε σας αφορά αν ένα ζευγάρι θα παντρευτεί, αν θα συζεί, πόσα παιδιά θα κάνει και αν θα κάνει.

Ποτέ δε ξέρετε τι περνάει και τι θέλει ένα ζευγάρι και γιατί δεν παντρεύετε, γιατί δεν κάνει παιδί. Αν δε σας είναι δύσκολο, σκεφτείτε σε πόσο δύσκολη θέση έρχεται μία γυναίκα όταν θέλει και προσπαθεί να κάνει παιδί και δεν μπορεί να συλλάβει για οποιοδήποτε λόγο να σας ακούει να τη ρωτάτε «άντε πότε θα κάνεις παιδί».

Και στην τελική δεν είναι υποχρεωμένοι να σας ακούνε και εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να ρωτάτε, απλά τα πράγματα!

Κλείνοντας θέλω να πω σε όλους εκείνους που λένε ένα παιδί ίσο με κανένα πως:

Ένα παιδί σημαίνει αγάπη!

Ένα παιδί σημαίνει φροντίδα!

Ένα παιδί σημαίνει φοβίες, ανησυχίες, ξενύχτια, δυσκολίες, στιγμές μοναδικές!

Για όλους εσάς μπορεί ένα παιδί να ισούται με κανένα, για όλες εμάς που έχουμε ένα παιδί ισούται με τα πάντα!

Για εμάς το μοναχοπαίδι μας είναι η ίδια μας η ζωή!

 

Σύνταξη και Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Verified by ExactMetrics