Ημέρα της γυναίκας: Μία ολόκληρη ζωή αγωνίζεται για τα αυτονόητα!

Ημέρα της γυναίκας: Μία ολόκληρη ζωή αγωνίζεται για τα αυτονόητα!

Pen8 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας! Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα που τιμά τα υπέροχα πλάσματα αυτού του πλανήτη. Μπορεί για εμένα, η γυναίκα να γιορτάζει κάθε μέρα, σήμερα όμως, είναι η δική της μέρα, όχι για να ακούσει χρόνια πολλά αλλά για να μην ξεχάσουμε για τα όσα έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα!

Μία ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες, οι οποίες από  παλαιότερες εποχές έως και σήμερα δίνουν  ένα ακούραστο, αξιοπρεπή και συνεχή αγώνα για τα αυτονόητα. Τίποτα δεν τους έχει χαριστεί. Το καθετί που έχουν αποκτήσει είναι αποτέλεσμα αγώνων που έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν!

Αγώνα για:

  • ισότητα
  • ελευθερία
  • ανεξαρτησία

Ακόμα και σήμερα και παρόλο που οι εποχές έχουν αλλάξει, αγωνίζεται για μία θέση ισότιμη στην κοινωνία και στον εργασιακό χώρο.

Ξέρετε κάτι όμως;

Είναι τιμή να έχεις γεννηθεί  γυναίκα, είναι μαγκιά να έχεις κερδίσει με  τις δυνάμεις σου τα πάντα. Είναι υπερηφάνεια να ξέρεις πως κάποτε κάποιες γυναίκες πάλεψαν για το γυναικείο φύλο και ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 

Γιατί γυναίκα σημαίνει ζωή! Η γυναίκα είναι η ίδια η ζωή!

Χρόνια πολλά σε όλα τα υπέροχα πλάσματα αυτού του κόσμου, χρόνια πολλά στη μάνα, στην κόρη, στην αδερφή, στη σύζυγο, στην εργαζόμενη, στη φυλακισμένη!

Είμαστε περήφανες που είμαστε γυναίκες, που παλεύουμε καθημερινά να κρατήσουμε τις ισορροπίες σε διάφορους τομείς της ζωής μας, που δεν έχουμε μάθει να τα παρατάμε, που όταν πέφτουμε έχουμε τη μαγκιά να σηκωθούμε, που όσα χρόνια και αν χρειαστεί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας  χωρίς φόβο, χωρίς ντροπή, αλλά με τσαμπουκά και με τον δυναμισμό που χαρακτηρίζει την κάθε μία γυναίκα ξεχωριστά και όλες τις γυναίκες μαζί!

Να θυμάσαι γυναίκα πως αξίζεις:

Και μην ξεχάσεις ποτέ, το πόσο μοναδική και ξεχωριστή είσαι!

Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε κάνει να πιστέψεις το αντίθετο!

Η ημέρα της γυναίκας είναι 365 μέρες το χρόνο! 

Χρόνια μας πολλά γυναίκες!

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Πότε καθιερώθηκε και γιατί;

 

 

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: lampsi.org

Πηγή εσωτερικής φωτογραφίας: madata.gr

Σύνταξη & Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

Μεγάλο Σάββατο: Γιατί γιορτάζουμε στις 12 μετά τα μεσάνυχτα;

Μεγάλο Σάββατο: Γιατί γιορτάζουμε στις 12 μετά τα μεσάνυχτα;

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Τα …

Αποκαθήλωση και επιτάφιος.

Την Μεγάλη Παρασκευή, όλη η πλάση πενθεί

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα πένθιμη, ημέρα μελαγχολίας, γιατί πάσχει όλη η φύση, ημέρα άκρας …

Τα γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης.

Τα Ιερά γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης [Εικόνες]

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Μεγάλη Πέμπτη είναι ιερή ημέρα και εορτάζονται τέσσερα γεγονότα. Το νίψιμο …

Μεγάλη Τετάρτη: μετανιωμένη πόρνη γυναίκα

Μεγάλη Τετάρτη: Η μετάνοια μιας αμαρτωλής γυναίκας και το ολίσθημα του Ιούδα

Τη Μεγάλη Τετάρτη ψάλλονται ανεπανάληπτοι ύμνοι για την αμαρτωλή πόρνη γυναίκα που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια …

Verified by ExactMetrics