Τετάρτη , 21 Φεβρουαρίου 2024
Κώστας Κρομμύδας: Αποκλειστική συνέντευξη!

Κώστας Κρομμύδας: «Τα τελευταία χρόνια ζω και αναπνέω για την συγγραφή» – Αποκλειστική Συνέντευξη!

PenΟ κ. Κώστας Κρομμύδας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Nancy’s Blog και μας μίλησε για τη μία από τις μεγάλες του αγάπες, τη συγγραφή!

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο ηθοποιό και συγγραφέα, προτού διαβάσετε την συνέντευξή του!

Ο κ. Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στο σινεμά και στην τηλεόραση. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς «The Durrels». Επίσης, αρθρογραφεί σε πολλά sites, περιοδικά και εφημερίδες.

Το 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του με τίτλο «Μπαμπά μεγάλωσέ με» και ακολούθησαν με χρονολογική σειρά τα εξής βιβλία:

  • «Η Ζωή που Έλειπε» (2013),
  • «Ογκρέσα» (2014),
  • «Μη με Λησμόνει» (2015),
  • «Ουρανόεσσα» (2016),
  • «Φως μέσα στη Θύελλα» (2017),
  • «Μυρωδιά από Σανίδι» (2018),
  • «Μία νύχτα ακόμη» (2019) και
  • «Εβόρα» (2020) 

Η γραφή του αγγίζει τις ψυχές των αναγνωστών του και για αυτό τα βιβλία του γνωρίζουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα από αυτά έχουν μεταφραστεί και στα αγγλικά!

Πώς ξεκίνησε η ιδέα της συγγραφής του πρώτου σας βιβλίου;

Για το πρώτο μου βιβλίο ουσιαστικά ευθύνεται η γέννηση της κόρης μου. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσω να γράψω κάποιες σκέψεις γύρω από την ανατροφή του παιδιού μου και το πώς ένας άντρας βιώνει αυτήν την ιδιαίτερη και όμορφη διαδικασία.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας και ποιο το αγαπημένο σας βιβλίο;

Μακάρι να ήταν μόνο ένας. Ευτυχώς είναι πολλοί! Διαβάζω πολλά είδη και σε κάθε είδος οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχουν πολλοί συγγραφείς τους οποίους θαυμάζω. Σε γενικές γραμμές, μου αρέσει να διαβάζω συγγραφείς οι οποίοι με αναγκάζουν να απολαμβάνω με όλες τις αισθήσεις τη διαδικασία της ανάγνωσης.

Αν θα μπορούσατε να κάνετε παρέα με κάποιον από τους ήρωες των βιβλίων σας, ποιόν θα προτιμούσατε και γιατί;

Με την Αριάδνη από την Εβόρα γιατί πολύ απλά μου αρέσει η στάση και ο τρόπος ζωής της.

Από πού αντλείτε έμπνευση για να γράψετε ένα βιβλίο;

Η έμπνευση σε ό,τι με αφορά, προέρχεται από πολλά και διαφορετικά πράγματα. Δεν υπάρχει δηλαδή μόνο μία πηγή. Το θέμα είναι να μπορείς να διακρίνεις ανάμεσα σε αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα την πηγή έμπνευσης και να τη χρησιμοποιείς στη δουλειά σου. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, όμως και αυτά αποτελούν μεγάλη έμπνευση για μένα. Οι ίδιοι οι άνθρωποι όμως είναι που πολλές φορές κινούν την έμπνευσή μου πολύ δημιουργικά.

Ποιο θα λέγατε πως είναι το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή ενός συγγραφέα;

Το ότι κάνει αυτό που αγαπά.

Πόσο δύσκολο είναι να γράψει κάποιος ένα μυθιστόρημα;

Είναι δύσκολο όπως κάθε δουλειά, άλλωστε. Χρειάζεται πειθαρχεία, μεθοδικότητα και συνέπεια σε αυτό που κάνεις. Και κυρίως σεβασμό στον αναγνώστη.

Το βιβλίο σας με τίτλο «Ουρανόεσσα» είναι ένα από τα τρία βιβλία σας που έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και μάλιστα το 2017 βραβεύτηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς! Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι βασισμένη στη ζωή ενός αρχαιολόγου, η οποία αποτέλεσε και την έμπνευση για να γράψω μία ιστορία μοιρασμένη στο παρελθόν και στο παρόν. Πέρα από την πλοκή, νομίζω πως ο αναγνώστης θα μάθει και πολλά πράγματα γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά μας αλλά και όλα όσα συνέβησαν στη Σαμοθράκη από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ποια εποχή προτιμάτε να συγγράφετε και γιατί;

Συνήθως αρχές καλοκαιριού ξεκινάω να γράφω τη νέα ιστορία. Η πιο παραγωγική περίοδος όμως είναι το φθινόπωρο.

Γράφετε το επόμενο βιβλίο σας αυτή την περίοδο;

Ναι!

Τι σημαίνει για εσάς η συγγραφή;

Ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια ζω και αναπνέω για την συγγραφή και δεν αναφέρομαι μόνο στην διαδικασία γραψίματος αλλά, συμπεριλαμβάνω και τα ταξίδια της παρουσίασης και όλη την σχέση που έχω με τους αναγνώστες μου.

Σε μία εποχή όπου η τεχνολογία έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας, πιστεύετε ότι ο κόσμος διαβάζει βιβλία;

Σε ό,τι με αφορά, και βλέποντας τις πωλήσεις των βιβλίων μου κάθε χρόνο να είναι περισσότερες, θεωρώ πως ο κόσμος διαβάζει. Πάντα θα διαβάζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και θα βρίσκει το χρόνο να χάνεται στις ιστορίες ενός καλού βιβλίου.

Το βιβλίο σας με τίτλο «Μία νύχτα ακόμη», πήρε το βραβείο καλύτερης γραφής στα βραβεία βιβλίου της ομάδας «ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ». Πως αισθάνεστε για αυτό;

Οι αναγνώστες μου, τιμούν με την ψήφο τους όλα μου τα βιβλία και αυτό μου δίνει ιδιαίτερη χαρά. Το συγκεκριμένο βιβλίο και τα μηνύματα που περνάει όμως, με κάνουν πολύ χαρούμενο, διότι καταλαβαίνω πως άγγιξε τις ψυχές πολλών ανθρώπων. Επίσης, το «Μία νύχτα ακόμη» ανακηρύχθηκε πρόσφατα στα 10 καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς.  

Πόσο δύσκολο είναι να μοιράζετε το χρόνο σας ανάμεσα στην οικογένειά σας και στις δύο τέχνες: την υποκριτική και τη συγγραφή;

Προσπαθώ να ενσωματώνω σε αυτά που κάνω και την οικογένεια αλλά και τις δύο τέχνες όπως αναφέρετε. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάει κανείς ισορροπίες και μέτρο στη ζωή του, έτσι ώστε όλοι να είναι ευτυχισμένοι.  

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του συγγραφικά βήματα;

Να γράφει και να διαβάζει.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Να διαβάζω, να γράφω και να παρουσιάζω τη δουλειά μου στους αναγνώστες μου.

Κύριε Κρομμύδα το Nancy’s Blog και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε και ανυπομονούμε να διαβάσουμε το επόμενο βιβλίο σας!

 

Περιηγηθείτε στο site του κ. Κρομμύδα εδώ!

 

Συνέντευξη & Σύνταξη: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics