Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
Η αγαπημένη συγγραφέας Ελένη Βαρδάκη στο Nancy's Blog! [Συνέντευξη]

Ειρήνη Βαρδάκη: Η αγαπημένη συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στο Nancy’s Blog!

PenΕίναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στο Nancy’s Blog τη συγγραφέα Ειρήνη Βαρδάκη! Η κα Βαρδάκη, μεταξύ άλλων, μας μιλά για το επόμενο βιβλίο που γράφει, καθώς και για το πότε θα κυκλοφορήσει!

Λίγα λόγια για την αγαπημένη συγγραφέα, προτού διαβάσετε τη συνέντευξη της!

Η κα Ειρήνη Βαρδάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, αλλά έχει καταγωγή από το Ρέθυμνο. Έχει σπουδάσει ιατρικά και βιολογικά εργαστήρια και νοσηλευτική. Έχει ασχοληθεί με τον κλασικό χορό και τον αθλητισμό. Το 2017 συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό ως συγγραφέας με το μυθιστόρημα «Κρυσταλλία» από τις εκδόσεις Bell!

Ακολούθησαν με χρονολογική σειρά τα εξής βιβλία:

  • «Το ρ της ερωμένης» (2018)
  • «Ανάρμοστον εστί» (2019)
  • «Τσιχλόφουσκα» (2020)

Πως μπήκε η συγγραφή στη ζωή σας;

«Θυμάμαι να υπάρχει πάντα. Νομίζω γεννηθήκαμε παρέα.»

Μέχρι στιγμής έχετε γράψει τέσσερα βιβλία τα οποία το αναγνωστικό κοινό έχει αγκαλιάσει με αγάπη. Πως βιώνετε την επιτυχία αυτή;

«Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, μα και απέραντη αγάπη για το κοινό που με στήριξε και εξακολουθεί να με στηρίζει. Η αγάπη αυτή είναι δυνατή, καταλυτική, μα και γεμάτη αγωνία για το κάθε επόμενο βήμα.»

Έχετε ταυτιστεί με κάποια από τις ηρωίδες των βιβλίων σας; Αν ναι, θα θέλατε να μας πείτε το όνομα της ηρωίδας και τι κοινό έχετε;

«Ταυτίστηκα με όλους τους ήρωες μου. Έζησα τις ζωές τους και δάνεισα την ψυχή μου στον καθένα χωριστά. Είμαστε ένα. Οι ομοιότητες και οι διαφορές από ένα σημείο κι έπειτα είναι δυσδιάκριτες. Υπάρχουν φορές που μπερδεύομαι κι εγώ η ίδια.»

Ποια προσόντα χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει καλός συγγραφέας;

«Νομίζω ότι σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να απαντούν μόνο καταξιωμένοι συγγραφείς με χιλιόμετρα διαδρομής. Αν με ρωτάτε με την ιδιότητα της αναγνώστριας και μόνο, θα έλεγα ότι συγγραφέας γεννιέσαι. Είναι χάρισμα. Αν δεν το κουβαλάς από την κούνια δεν θα το αποκτήσεις ποτέ. Η πορεία είναι εκστατική μα και επίπονη ταυτόχρονα. Θέλει σκληρή δουλειά και ατέλειωτο χρόνο για διάβασμα

 Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποιον συγγραφέα ποιος θα ήταν και γιατί;

«Αγαπώ όλους τους ιδιοφυείς τρελούς της λογοτεχνίας. Εκείνους που κουβαλούν στη γραφή τους μια σπάνια, υπερβατική νοημοσύνη, εκείνους που γεννήθηκαν ταλέντα, πριν γίνουν άνθρωποι.»

Το τελευταίο σας βιβλίο με τίτλο «Τσιχλόφουσκα» είναι ένα βιβλίο με σκληρό, αλλά ταυτόχρονα αληθινό περιεχόμενο. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσής σας;

«Με ενέπνευσε ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη σχετικά πρόσφατα στην βόρεια Ελλάδα. Μια φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή μετά από έναν σκληρό διαδικτυακό εκφοβισμό. Το πρόσωπό της το έχω ακόμη μέσα μου. Υπάρχουν βράδια που έρχεται στα όνειρα μου.»

Από πού αντλείτε έμπνευση για τις ιστορίες των βιβλίων σας και πόσο χρόνο χρειάζεστε για να συγγράψετε ένα βιβλίο;

«Δύο από τα βιβλία μου βασίστηκαν σε αληθινά εγκλήματα. Τα υπόλοιπα ήρθαν έτσι απλά, χωρίς εξήγηση. Η διάρκεια της συγγραφής κρατά περίπου πέντε μήνες.» 

Η «Κρυσταλλία» ήταν το βιβλίο με το οποίο μας συστηθήκατε ως συγγραφέας. Τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που έκανε το συγκεκριμένο μυθιστόρημά σας να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσα άλλα βιβλία γνωστών συγγραφέων;

«Την «Κρυσταλλία» την έγραψα σε αρκετά νεαρή ηλικία. Το βιβλίο αυτό πρωτίστως λειτούργησε ως υπόσχεση, για τα όσα πραγματικά μπορούσα να δώσω στην συνέχεια.»

Πότε να περιμένουμε το επόμενο βιβλίο σας; Θα θέλατε να πείτε κάτι για αυτό;

«Την άνοιξη του 2021 θα κυκλοφορήσει το επόμενο μυθιστόρημα μου. Θα δούμε ένα ψυχολογικό θρίλερ με δυνατές ανατροπές και μια ιδιαίτερη λογοτεχνία!»

Έχει συμβεί κάτι στη ζωή σας (θετικό ή αρνητικό) που θα είχε ενδιαφέρον να το μοιραστείτε με το αναγνωστικό σας κοινό, υπό τη μορφή βιβλίου;

«Υπάρχουν στοιχεία στα βιβλία μου. Πάντα υπάρχουν, ακόμη κι αν κάποια δεν θα θέλαμε να τα παραδεχτούμε ποτέ. Το κώμα της Άννας στο Ανάρμοστον Εστί ήταν μια εμπειρία που έζησα στα δεκαεφτά μου. Φυσικά -σε αντίθεση με την Άννα- δεν έχω καμία ανάμνηση από όλο αυτό.»

Στο βιβλίο σας «Τσιχλόφουσκα» σε ένα σημείο λέτε “Τα κακοποιημένα σκυλιά… ανθρώπινα και μη… ξέρουν μονάχα να δαγκώνουν’’. Εσείς, τι πιστεύετε πως φταίει που στη σημερινή εποχή υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης;

«Ας μη γελιόμαστε. Πάντα υπήρχαν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Δεν είναι κακοποιητικές οι εποχές. Το καλό και το κακό είναι μέσα μας, είναι στοιχεία της φύσης μας. Για την αγριότητα της φύσης, και την εξημέρωση του θηρίου που υπάρχει εντός μας, η μόνη ελπίδα θα είναι πάντα ο Πολιτισμός μας.»

Τι θα θέλατε να πείτε σε όσους θα διαβάσουν τη συνέντευξη σας;

«Υγεία και δύναμη σε όλους μας. Είναι μια δύσκολη χρονιά, ας ευχηθούμε ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.»

Κυρία Βαρδάκη το Nancy’s Blog αλλά και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε και περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο βιβλίο σας!

 

Συνέντευξη & Σύνταξη: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Γ. Ν. Χαλκιδικής: Δωρεά Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αξίας 11.000 ευρώ

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προέβη σε μια σημαντική δωρεά προς το …

525 Tailormade Wheelchairs: Η ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια στα μέτρα σου [Συνέντευξη]

Φαίδρος Παναγόπουλος: Η 525 φτιάχτηκε για να προσφέρει τη μέγιστη εξατομίκευση στην κατασκευή του αναπηρικού …

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Το νεοσύστατο συγκρότημα «Annie & The Masterpeace» από την Αθήνα μας συστήνεται μέσα από μια …