Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Βαγγέλης Δουκουτσέλης «Από το Καφέ της Χαράς» στο Nancy’s Blog! [Συνέντευξη]

Βαγγέλης Δουκουτσέλης «Από το Καφέ της Χαράς» στο Nancy’s Blog! [Συνέντευξη]

Pen

Ο κ. Βαγγέλης Δουκουτσέλης παραχώρησε μία απολαυστική συνέντευξη στο Nancy’s Blog, απαντώντας με απόλυτη ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που του θέσαμε!

Φέτος τον συναντήσαμε στον 4ο κύκλο της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς «Το καφέ της Χαράς» στο ρόλο του Όθων Τζικακόλια, του νέου υπαλλήλου στο Δημαρχείο, αλλά και στη τηλεοπτική σειρά του ANT1 «Αν ήμουν πλούσιος» στο ρόλο του Αρτέμη Δρόσου!

Ταλαντούχος, εργατικός, δημιουργικός και πολυάσχολος! Μέσα από τη δουλειά του αντανακλάται η αγάπη του για αυτό που κάνει! Στο «πλούσιο» βιογραφικό του έχει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα από το χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και της ελληνικής και ξένης μουσικής βιομηχανίας!

Λίγα λόγια για τον κ. Δουκουτσέλη προτού απολαύσετε τη συνέντευξή του!

  • Ηθοποιός!

  • Θεατρικός συγγραφέας!

  • Μεταφραστής!

  • Στιχουργός!

Ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης γεννήθηκε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας και πριν γίνει ενός έτους μετακόμισε στο Βόλο. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Θεμέλιο!» Έχει σπουδάσει «Ξενοδοχειακές υπηρεσίες και Τροφοδοσία.»

  • Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη τηλεόραση το 2007 στις «Επτά Θανάσιμες Πεθερές» στο επεισόδιο «Η Πόντια Πεθερά!»  
  • Το 2008 συμμετείχε στη ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» του Νίκου Ζαπατίνα!

Πείτε μας το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό αν κάποιος σας ρωτήσει για τα παιδικά σας χρόνια. Τι είναι αυτό που θυμάστε πιο έντονα;

«Πολύ παιχνίδι! Στο σπίτι, στη γειτονιά, στο νηπιαγωγείο. Πρόσφατα ξαναβρήκα μέσω facebook δύο παιδικούς μου φίλους που είχαμε χαθεί για πολλά χρόνια και όλες αυτές οι εικόνες ξαναήρθανε στο νου μου. Χειμώνα-καλοκαίρι θυμάμαι παιχνίδι έξω από τα σπίτια μας. Τότε εγώ ζούσα στο Βόλο και οι γειτονιές δε θύμιζαν τόσο μεγαλούπολη. Κοντά στο σπίτι μου υπήρχε και ένας βρεφονηπιακός σταθμός με μεγάλο κήπο και «πλούσια» παιδική χαρά. Όταν έκλεινε και φεύγανε οι δασκάλες κάποια ώρα της ημέρας, εμείς πηδάγαμε το φράχτη για να παίξουμε εκεί μέσα. Συνήθως απογεύματα μέχρι το βράδυ. Καμιά φορά και μεσημέρια, όπου έβγαινε η κυρία από την απέναντι μονοκατοικία και μας φώναζε. Τότε εμείς για να αποφύγουμε την κατσάδα κρυβόμασταν πίσω από τσουλήθρες, δέντρα, ότι βρίσκαμε. Ωραία παιδικά χρόνια!»

Το να ασχοληθείτε με τα καλλιτεχνικά δρώμενα ήταν όνειρο ζωής ή προέκυψε στην πορεία;

«Όνειρο ζωής, τίποτα δεν προέκυψε τυχαία. Είχα δείξει από πολύ μικρός την αγάπη μου προς το θέατρο. Είχα πάρει και τα απαραίτητα ερεθίσματα παρακολουθώντας παραστάσεις στο ιστορικό θέατρο «Αχίλλειον» στο Βόλο και είπα «αυτό θέλω να το κάνω κι εγώ.» Προηγήθηκε η ενασχόλησή μου με το κουκλοθέατρο, κάτι που είχα δει στην ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας» και εκεί ήταν που αναφώνησα ότι «αυτό θέλω να το κάνω κι εγώ.» Σιγά σιγά μεγαλώνοντας, οι γαντόκουκλες άρχισαν να απομακρύνονται από τα χέρια μου. Έβλεπα όμως ότι η ανάγκη να δημιουργώ ιστορίες και να είμαι μέρος μιας ιστορίας δεν χανότανε. Και έτσι μπήκα σε θεατρικές ερασιτεχνικές εφηβικές ομάδες, άρχισα να γράφω θέατρο, να διαβάζω θέατρο… Με το χαρτζιλίκι πήγαινα κάθε Σάββατο πρωί στο βιβλιοπωλείο «Γραφή» και αγόραζα θεατρικά έργα. Μιλάμε για εποχές γυμνασίου. Αισθάνομαι ότι από πολύ μικρός ενστικτωδώς φρόντισα να προετοιμάσω τον εαυτό μου για το επάγγελμα που ακολουθώ σήμερα. Χαίρομαι πραγματικά για αυτό!»

Ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και στιχουργός! Αν σας έλεγα να διαλέξετε μία από τις ιδιότητες αυτές ποια θα επιλέγατε και γιατί;

«Ηθοποιός, φυσικά. Είναι το επάγγελμα που σπούδασα και από το οποίο βιοπορίζομαι. Οι άλλες μου ιδιότητες συμπληρώνουν την καλλιτεχνική μου οντότητα.»

Η στιχουργική πως προέκυψε στη ζωή σας και ποιοι ήταν οι πρώτοι σας στίχοι;

«Η στιχουργική ήρθε στη ζωή μου χάρη στον συνθέτη Σάκη Γραββάνη. Όταν έμαθα ότι γράφει τραγούδια και έχουμε και οι δύο κοινή αγάπη την Eurovision του ζήτησα να μου δώσει μουσική του να του γράψω κάτι αγγλόφωνο. Από αυτήν την πρώτη συνεργασία, λοιπόν, προέκυψε το «Love me more tonight», ένα τραγούδι που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Το πρώτο μας τραγούδι που κυκλοφόρησε όμως, είναι το «Φιλί μου κλέψε» που ερμήνευσε μοναδικά η Μπέσσυ Αργυράκη.»

Χάρης Ρώμας: Πείτε μας τρείς λέξεις που σας έρχονται στο μυαλό!

«Ακούραστος, αεικίνητος, ενέργεια.»

Πείτε μας για τη συνεργασία σας με τον κύριο Χάρη Ρώμα!

«Ο ίδιος είναι μια ολόκληρη δραματική σχολή από μόνος του! Νιώθω αρκετά τυχερός που μπορώ και είμαι δίπλα του στις περισσότερες δουλειές του και με φέρνει σε επαφή με πολλούς ταλαντούχους συναδέλφους. Αισθάνομαι πραγματικά ότι εξελίσσομαι και αυτό είναι και το ζητούμενο σε αυτόν τον χώρο.»

Μιλήστε μας για το ρόλο σας στη τηλεοπτική σειρά «Το καφέ της Χαράς» και εάν έχετε κοινά στοιχεία με τον Όθων Τζικακόλια!

«Ο Όθων Τζικακόλιας αισθάνομαι ότι είναι ότι πιο σπάνιο έχει υπάρξει στην ανθρωπότητα. Εμφανισιακά μοιάζει να είναι ένα συντηρητικό πλάσμα με μοντέρνες, όμως, αντιλήψεις, φιλελεύθερες ιδέες και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Το αποδεικνύουν όλα τα σεμινάρια του κόσμου που έχει παρακολουθήσει και οι γνώσεις που προσφέρει απλόχερα στους άλλους. Ναι, είναι ένας αληθινά καλός άνθρωπος. Στη σύγχρονη εποχή τέτοιους ανθρώπους έχουμε μάθει να τους φοβόμαστε και να πιστεύουμε ότι κάτι ύποπτο κρύβεται από πίσω. Ελπίζω οι σεναριογράφοι να μην μας επιφυλάσσουν κάποια ανατροπή στον χαρακτήρα του γιατί νομίζω θα απογοητευτώ. Έχω αρχίσει και αντλώ έμπνευση από τον Τζικακόλια. Χάρη σε αυτόν ξεκίνησα να παρακολουθώ δύο σεμινάρια δημιουργικής γραφής! Ως προς αυτό μάλλον είμαστε ίδιοι. Επίσης αγαπάμε και οι δύο τη λογοτεχνία. Εκείνος περισσότερο την ποίηση. Αλλά και οι δυο είμαστε με ένα βιβλίο στο χέρι.»

Σε συνέντευξή σας έχετε δηλώσει πως έχετε αγοραφοβία. Πώς συνάδει αυτό με την ενασχόλησή σας σαν ηθοποιός;

«Είναι κάτι που παλαιότερα το αισθανόμουνα πιο έντονα. Με τα χρόνια αρχίζω να το ξεπερνάω. Πολλά πράγματα θεωρεί ο κόσμος αυτονόητα σε έναν ηθοποιό. Το ότι σπουδάσαμε υποκριτική νομίζουν ότι στη ζωή μας είμαστε υποκριτές. Εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να πω ψέματα. Δηλαδή μια φάρσα να με βάλουν να κάνω, θα γελάσω στα 5 πρώτα δευτερόλεπτα. Παλαιότερα «αγχωνόμουν» να μπω σε μία καφετέρια γεμάτη κόσμο. Αλλά δεν αγχωνόμουν καθόλου να βρίσκομαι στη σκηνή με τους συναδέλφους μου και το θέατρο γεμάτο. Είναι περίεργο αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Το θέατρο, η δραματοθεραπεία γενικότερα, θεραπεύει πολλά πράγματα.»

Η δικλίδα ασφαλείας σας ποια θα μπορούσε να είναι;

«Ακολουθώ το ρητό «Ότι δεν μπορείς να αποφύγεις, απόλαυσέ το».»

Πείτε μας μία από τις δουλειές σας που ξεχωρίσατε και γιατί;

«Το 2015 ήταν η πρώτη μου συνεργασία με την σκηνοθέτη Μόνικα Σαβουλέσκου Βουδούρη, την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια» και εμψυχώτρια του «Στούντιο επαγγελματικού θεάτρου της διασποράς». Πρόκειται για μια ελληνορουμάνικη θεατρική ομάδα με έδρα την Αθήνα, τα μέλη της οποίας παρουσιάζουν θεατρικά έργα Ρουμάνων δραματουργών και στην ελληνική και στην ρουμάνικη γλώσσα. Το 2015, λοιπόν, παρουσιάσαμε στο θέατρο Πρόβα το έργο του Ματέι Βισνιέκ «Το όμορφο ταξίδι των αρκούδων πάντα όπως το διηγείται ένας σαξοφωνίστας που είχε ερωμένη στην Φρανκφούρτη». Ξεχωρίζω αυτό το έργο για δύο λόγους: Επειδή ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα στη ρουμάνικη γλώσσα και ταυτόχρονα η πρώτη μου μετάφραση στα ελληνικά που παρουσιάστηκε στο θέατρο.»

Θα εγκαταλείπατε τα πάντα για έναν έρωτα;

«Όπως; Το θέατρο; Την πόλη μου; Τη χώρα μου; Τα χόμπι μου; Οι έρωτες έρχονται και φεύγουν. Και αυτοί που σε αγαπάνε, σε αγαπάνε για αυτό που είσαι. Άμα τα «εγκαταλείψεις» και γίνεις κάποιος άλλος θα σε εγκαταλείψουν κι αυτοί.»

Τι θα θέλατε να πείτε σε όσους διαβάσουν τη συνέντευξη σας;

«Να μη σταματάτε να ονειρεύεστε. Γιατί τα όνειρα είναι εκείνα που θα σας οδηγήσουν στους στόχους σας.»

Κύριε Δουκουτσέλη το Nancy’s Blog αλλά και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε για την όμορφη συνέντευξη που μας δώσατε και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι και αν κάνετε!

Ευχαριστούμε:

Τον κ. Γιάννη Τσούκα για τις φωτογραφίες!

Τον σχεδιαστή κ. Πάρη Βαλταδώρο, ο οποίος επιμελήθηκε το styling του κ. Βαγγέλη Δουκουτσέλη!

 

 

Συνέντευξη: Μαριλού Λεονάρδου &  Άννυ Μιρζαχανιάν

Σύνταξη & Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook& follow us on Instagram

 

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Γ. Ν. Χαλκιδικής: Δωρεά Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αξίας 11.000 ευρώ

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προέβη σε μια σημαντική δωρεά προς το …

525 Tailormade Wheelchairs: Η ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια στα μέτρα σου [Συνέντευξη]

Φαίδρος Παναγόπουλος: Η 525 φτιάχτηκε για να προσφέρει τη μέγιστη εξατομίκευση στην κατασκευή του αναπηρικού …

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Το νεοσύστατο συγκρότημα «Annie & The Masterpeace» από την Αθήνα μας συστήνεται μέσα από μια …